Ο Δήμος Καστοριάς, έχοντας θέσει ως στόχο την περεταίρω ανάπτυξη του εναλλακτικού και περιπατητικού τουρισμού, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής και την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, κατέθεσε πρόταση στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), για την αναβάθμιση του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», συνολικού προϋπολογισμού 221.200 ευρώ.

Το έργο αφορά στη δημιουργία 20 μονοπατιών και πεζοπορίας, συνολικού μήκος 87 χιλιομέτρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καστοριάς. Μέσω του έργου θα εντοπιστούν, θα χαρτογραφηθούν και θα αναδειχθούν κατάλληλες διαδρομές για πεζοπορία και ποδηλασία, λαμβάνοντας υπόψη το ήδη υπάρχον δίκτυο μονοπατιών και διαδρομών.

Επιπρόσθετα, στο δίκτυο θα τοποθετηθούν ειδικές Πινακίδες (δικτύου, περιοχής, διαδρομής, κατεύθυνσης, κατευθυντήρια και επιβεβαιωτικά σημάδια), θα κατασκευαστούν γέφυρες και θα δημιουργηθούν χώροι ανάπαυσης αποκλειστικά με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Παράλληλα το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία εφαρμογής για mobile συσκευές, την έκδοση βιβλίου-οδηγού και ορειβατικού χάρτη και δράσεις δημοσιότητας και προβολής των μονοπατιών.

«Η Δημοτική Αρχή Καστοριάς, κινείται προς πάσα κατεύθυνση για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Καστοριά. Η περιοχή μας, μπορεί να καλλιεργήσει και να αναδείξει κάθε μορφή τουρισμού. Ήδη την τελευταία διετία, τα στοιχεία μαρτυρούν πως βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σάκης Ρήμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here