Πρόταση κυκλικής οικονομίας από τον αγροτικό σύλλογο Μακεδνός με δωρεάν χρηματοδότηση από την ΕΕ με οφέλη για όλους

Διαβάστε την πρόταση όπως ανάρτησε στα social media ο Θωμάς Μόσχος:

Κύριε περιφερειάρχη Giorgos Kasapidis, αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης και αντιπεριφερειάρχη υποδομών Θωμάς Μάνος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι άνοιξαν οι προσκλήσεις για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδοτήσεων Horizon 6 Cluster, το πρόγραμμα παρέχει επιδότηση 40-100% σε επενδύσεις για απομονωμένες αγροτικές περιοχές, βίο-οικονομία ή κυκλική οικονομία και μελετη και ανάπτυξη.

Σε αυτά ο Αγροτικος Συλλογος Μακεδνος θα μπορούσε να συμμετέχει σε συνεργασία με την περιφερεια καθώς χρειάζονται συλλογικά σχήματα ώστε να δημιουργήσουμε μια μονάδα βιοαερίου σε χωριό με ανεπτυγμένη κτηνοτροφία όπως πχ Διποταμια/Κρυσταλλοπηγή/ Μαυροχωρι/Πολύκαρπη κτλ και να συνδεθούν αυτά τα χωριά με τηλεθέρμανση που θα παράγεται από το βιοαεριο αυξάνοντας έτσι το βιοτικό επίπεδο των πολιτών καθώς επίσης και να παράγουμε αέριο κίνησης για τις μετακινήσεις των πολιτών σε προσιτή τιμή, επίσης θα συλλέγουμε και θα επεξεργαζόμαστε απόβλητα από τυροκομεία, σφαγεία και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τηρώντας έτσι τα νέα περιβαντολογικα πρότυπα που θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε στο άμεσο μέλλον λόγο της νέας ΚΑΠ.

Στο πρόγραμμα θα μπορούσαμε επίσης να συμπεριλάβουμε στον τομέα της μελέτης και ανάπτυξης ειδικά συστήματα γεωργίας και κτηνοτροφίας ακρίβειας για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας όπως επίσης και την δημιουργία Ινστιτουτου για νέες ποικιλίες φασολιού και μήλων ανθεκτικά στις νέες κλιματικές συνθήκες της περιοχής μας. Το πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση από 4-12 εκατομμύρια ευρώ και είναι ευκαιρία να το εκμεταλλευτούμε ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός της περιφέρειας με αυτά τα χρήματα παρά μόνο την μελετη που θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Έτσι, κατά την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχης μας δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για τα νέα πρότυπα που θα πρέπει να τηρούνται για τα απόβλητα και οι πολίτες θα είναι ωφελημένοι με φθηνή θέρμανση ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο και μακρύ χειμώνα της περιοχής μας δίνοντας έτσι κίνητρα στους νέους ανθρώπους να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν στα χωριά και να αποφύγουμε επιτέλους την εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Καστοριας Μακεδνος

Μοσχος Θωμας

Υγ είναι προφανές με βάση τις οδηγίες της πρόσκλησης ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας ως εταίρου δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, η συμμετοχή αυτή θα ενισχύσει την πρόταση και θα την κάνει πιο ανταγωνιστική με μεγαλύτερες προοπτικές επιτυχίες.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "6:50 Europear Commission English Search Research and innovation Home HORIZON EUROPE Horizon Europe Cluster 6: Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment Cluster 6: Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment Policy, strategy, how to apply and work programmes. Policy and strategy This cluster aims at reducing environmental degradation, halting and reversing the decline of Aresearch-and-nnovatio.ec.uropa.eu"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here