«Την αξιοποίηση χώρου στο πρώην αγροκήπιο Πτολεμαίδας, για την δημιουργία και λειτουργία ενός θερμοκηπίου από άτομα με αναπηρία, αλλά και γονείς Α.με.Α», προτείνει ο  Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜEΑ Εορδαίας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο μετάβασης.

«Η δημιουργία θερμοκηπίου, έχει ως στόχο την παραγωγή και διάθεση λουλουδιών και  φυτών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, για τα  άτομα με αναπηρία.

Είναι  μία σημαντική δραστηριότητα, που ενεργοποιεί  και μια παλαιότερη  πρόταση, αξιοποιώντας χώρο του πρώην αγροκηπίου στην Πτολεμαϊδα, που έχει    τηλεθέρμανση, δίκτυα και όλες τις σχετικές υποδομές», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ΑΜEΑ  Εορδαίας, Στέλιος Αντωναρίδης.

Η πρόταση έχει ήδη υιοθετηθεί από την Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) και κατατίθεται για στήριξη, έγκριση και υλοποίηση, στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, τον Δήμο Εορδαίας και τον Συντονιστή του σχεδίου μετάβασης, Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Αντωναρίδης υπενθύμισε και την παλαιότερη δέσμευση του Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, για την υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών και τις  δυνατότητες διάθεσης  της παραγωγής, από ένα τέτοιο θερμοκήπιο.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here