Με σύμμαχο τον καλό καιρό και συντροφιά μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού ξεκ??νήσαμε για το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οξυάς, στο όρος Βίτσι ή Βέρνο Καστοριάς.

Η μέρα ηλιόλουστη, σε σημείο που αναρωτιόμασταν κατά τη διαδρομή, αν θα βρίσκαμε ή όχι χιονάκι! Καθώς ανηφορίζαμε η αγωνία μας αυξανόταν! Αφήσαμε πίσω μας τα χωριά Βυσσινιά και Οξυά. Το λεωφορείο πήρε την τελευταία στροφή και να μπροστά στα μάτια μας το καταφύγιο και η πίστα χιονοδρομίας. Οι άνθρωποι του χιονοδρομικού μας περίμεναν με καλοσύνη, πρόθυμοι να μας εξυπηρετήσουν. Η σόμπα αναμμένη μπουμπούνιζε μέσα στο καταφύγιο, παραδίπλα τα έλκηθρα έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά. Η πίστα δεν είχε και πολύ χιόνι, αλλά κάτω, στα χαμηλά το χιόνι ήταν τόσο, όσο ακριβώς χρειαζόταν για να κάνουμε έλκηθρο. Άλλωστε εμείς αυτό θέλαμε!

Η χαρά των παιδιών μας ήταν απερίγραπτη και η συμμετοχή τους απρόσμενη! Ενδιαφέρθηκαν ιδιαιτέρα για τη βιωματική αυτή δραστηριότητα και ενεργοποιήθηκαν τόσο, όσο λίγες άλλες φορές. Όλα κύλησαν όμορφα αν και λιγάκι κουραστικά. Όμως εκείνο που επικράτησε μέσα μας τελικά είναι μια ανάμνηση γλυκιά!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here