Την περιοχή που εξελίσσονται τα έργα ανέγερσης της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς του εργοταξίου για την πορεία του έργου, το οποίο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν.

Το σημαντικότερο, το θέμα των εγκοίλων λύθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και την πλήρη αιτιολόγηση του απρόβλεπτου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και έτσι κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος για τη συνέχιση και υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

«Όλοι μαζί κερδίζουμε το στοίχημα, και των προκλήσεων και των εμποδίων. Ένα μεγάλο πρόβλημα με τα έγκοιλα, το οποίο μας δημιουργούσε μια οικονομική αδυναμία της τάξης των 2,5 εκ. ευρώ και ήταν πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί, με τις παρεμβάσεις μας αλλά και την ολοκληρωμένη τεκμηρίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία και τις υπηρεσίες μας, καταφέραμε να το ξεπεράσουμε και να αναλάβει το κόστος αυτό η κυβέρνηση κεντρικά» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στη θετική εξέλιξη για την Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας που προχωρά κανονικά, με την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της μελέτης και κατασκευής της Σχολής Καλών Τεχνών, μετά τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν για την επίλυση του ρυμοτομικού της Φλώρινας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here