Παρακολουθώντας την ….. «τυχαία» συνέντευξη του Δημάρχου Νεστορίου κ. Χρήστου Γκοσλιόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Antennes FM (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που μου έκανε την τιμή να την αφιερώσει εξ ολοκλήρου στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορώ να μη εκφράσω την κατανόησή μου για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο ίδιος, από τις αποκαλύψεις και τον κοφτερό λόγο που περιείχε η επιστολή αυτή. Το αποτέλεσμα ήταν να παρεκτραπεί σε επικίνδυνους ατραπούς, με προσωπικές επιθέσεις και δηλητηριώδη υπονοούμενα εναντίον μου, με σκοπό να με μειώσει ως προσωπικότητα και να εξουδετερώσει την απήχηση που είχαν στους δημότες μας τα όσα κατήγγειλα με στοιχεία στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης.

Πιο συγκεκριμένα έφθασε στο σημείο να αναφέρει δημόσια στην παραπάνω εκπομπή ότι ενώ είχα καταθέσει αίτημα ενημέρωσης προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το φράγμα Νεστορίου, απουσίαζα αναίτια από την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έλαβε χώρα την 28η Μαρτίου του έτους 2022, γεγονός ψευδές, για το οποίο όμως κατέληξα – εδώ και ημέρες – να απολογούμαι σε ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν και με εξέλεξαν στο αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου!!! Στην εν λόγω συνεδρίαση, όπως αποδεικνύεται από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου που δημοσιεύονται παρακάτω ήμουν παρών και συμμετείχα ενεργά και κατέθεσα και τις προτάσεις μου για την επανεκκίνηση του έργου. Δεν θυμάται άραγε ο κύριος Γκοσλιόπουλος την παρουσία μου στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο ;

Εκείνο που με λύπησε περισσότερο όμως είναι η αναφορά του κυρίου Δημάρχου σε πτυχιούχους δημοτικούς συμβούλους, που πιάνουν πουλιά στον αέρα…. Θα πρέπει να γνωρίσουμε στον κύριο Δήμαρχο ότι υπάρχουν και μη πτυχιούχοι δημοτικοί σύμβουλοι, που πιάνουν εξίσου καλά πουλιά στον αέρα…

Θα συμφωνήσω ωστόσο με τον κ. Γκοσλιόπουλο στο ότι: «Η Δημοκρατία μας είναι ανοιχτή και ανεκτική στους πάντες, ακόμα και στις γραφικότητες». Και εάν η επιμονή μου για την επίλυση των ουσιωδών ζητημάτων, όπως το φράγμα Νεστορίου, το φράγμα Διποταμίας και πολλά άλλα, όπως η διαχείριση δημοτικών δασών με καθιστά γραφικό, προτιμώ να είμαι γραφικός, παρά άπραγος!

Εγώ δεν πρόκειται να συνεχίσω αυτήν την αντιπαράθεση με τον κύριο Δήμαρχο και τον αποκαλώ κύριο Δήμαρχο, επειδή έμαθα να σέβομαι τους θεσμούς και το αξίωμα του Δημάρχου, πράγμα το οποίο δεν έκανε αντίστοιχα για μένα, αφού με αποκαλούσε «ο συγκεκριμένος άνθρωπος», ενώ είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος …. Ότι έχω να πω εφεξής θα το πω δημόσια, εάν ερωτηθώ και όποτε εγώ το κρίνω απαραίτητο.

Με Τιμή
Νίκος Βανόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here