Σε λιγότερο από μια εβδομάδα (ήταν ξανά εκεί την Κυριακή των Βαΐων) θα βρεθεί και πάλι στη Γράμμουστα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο λόγος είναι, πως κατόπιν διακαούς επιθυμίας του, θα τελεσθεί η τελετή της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο στις 8.00 το βράδυ. Την τελετή θα τελέσει Στρατιωτικό Ιερέας που επιστρατεύτηκε ειδικά για τον λόγο αυτό. Αξίζει να σημειωθεί πως Ανάσταση στον Ναό της Παναγίας, που είχε καταστραφεί, ανοικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο του 2017, θα τελεσθεί για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια, χωρίς να είναι κανείς σε θέση να υπολογίσει ακριβώς πόσα, αφού πλέον των 75 χρόνων η Εκκλησία της μαρτυρικής κοινότητας, ως γνωστόν, ήταν κατεστραμμένη. Το ότι μετά από τόσα χρόνια θα ακουστεί και πάλι το ”Χριστός Ανέστη” οφείλεται στην τεράστια αγάπη και με την ιδιαίτερη αδυναμία που τρέφει για τον τόπο και για την συγκεκριμένη Εκκλησία ο Αρχηγός του Στρατού, ο οποίος θα υποβληθεί στον κόπο να βρεθεί στα Ελληνοαλβανική μεθόριο, μόνο για την τελετή Ανάσταση, σε ένα τόσο ιδιαίτερο τόπο και αμέσως θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Μάλιστα όποιο θέλει μπορεί να παραβρεθεί στην ξεχωριστή αυτή τελετή και να ανταλλάξει ευχές με τους κατοίκους που θα είναι παρόντες και τον Αντιστράτηγο κ. Στεφανή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here