Κινητοποίηση έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΕΗ, στη λεωφόρο Κύκνων στην Καστοριά, οργανώνουν οκτώ σωματεία της περιοχής, σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί. Στο επίκεντρο των αιτημάτων η αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα σωματεία ζητούν να σταματήσουν οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε ανθρώπους  ευπαθών ομάδων, να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν, να αφαιρούνται τα τέλη που εισπράττονται για λογαριασμό του δήμου και να δοθεί πρόσθετη επιχορήγηση από την κυβέρνηση στους δήμους, για την κάλυψη αυτών των απωλειών.

Ακόμα, ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές και κατάργηση του ειδικού φόρου πετρελαίου.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας – Ιματισμού – Κλωστοϋφαντουργίας, το Σωματείο Κτιστών – Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, ο Σύλλογος Γυναικών Καστοριάς – μέλος της Ο.Γ.Ε., το Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α., ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων, η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και π αγροτικός Σύλλογος “Μακεδνός”.

(Φωτογραφεία αρχείου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here