Στην τελική ευθεία για την πλήρη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η Χαριλάου Τρικούπη, τα αρμόδια στελέχη της οποίας κινούνται με βάση την οδηγία του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για «αποκαλυπτήρια στις αρχές Δεκεμβρίου». Στόχος της ηγεσίας του κόμματος είναι μέχρι την πιθανή ημερομηνία της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής για την έγκριση των ψηφοδελτίων (10-11 Δεκεμβρίου) να έχουν κλειδώσει οι λίστες σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με πρόσωπα ισχυρούς παίκτες στην κεντρική πολιτική σκηνή ή στις τοπικές κοινωνίες.

Η οδηγία θέλει σημαντικές δόσεις ανανέωσης στην κάθε λίστα, γυναίκες με δυνατό αποτύπωμα στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται και στελέχη που διατηρούν με τη στάση τους ζωντανό τον ιστό της κομματικής ενότητας. Είναι προφανές ότι το επιτελείο αναζητεί πρόσωπα-έκπληξη που θα συμβάλουν αποφασιστικά στο στοίχημα για την αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ και για τη δημιουργία μιας συμπαγούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας την επόμενη μέρα.

■ Δράμα: Ισχυρές δυνάμεις διατηρεί στην περιοχή η νυν βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου, ενώ σκληρή μάχη για την έδρα θα δώσουν επίσης (για πρώτη φορά) ο πολιτικός μηχανικός Τάσος Νικολαΐδης, ο οδοντίατρος Δαμιανός Καγκελίδης κ.ά.
■ Σέρρες: Μάχη επιστροφής δίνει ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης έχοντας απέναντι τον εκ του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτη Καρίπογλου, τη Βαρβάρα Μητλιάγκα (αυτοδιοικητικό στέλεχος) κ.ά.
■ Χαλκιδική: Ο Απόστολος Πάνας διεκδικεί την επανεκλογή του, ενώ υποψήφιες θα είναι και οι Αννα Κατσαρού, Βαρβάρα Ταριάση. Στο δε ψηφοδέλτιο τα ονόματα θα κλειδώσουν τις επόμενες ημέρες. Συζήτηση έχει προκαλέσει η κάθοδος ή μη του πρώην υπουργού Χρήστου Πάχτα.
■ Πέλλα: Κατεβαίνουν η δικηγόρος Ραχήλ Αλεξανδρίδου, ο δικηγόρος Αντώνης Ξυλουργίδης, ο φαρμακοποιός Παναγιώτης Ζαρογουλίδης, η εκ της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Κική Παπαδάκη κ.ά.
■ Πιερία: Ιδιαίτερη απήχηση στην τοπική κοινωνία έχει η πρώην βουλευτής Μαρία Μίχου, ενώ έντονη κινητικότητα αναπτύσσουν οι Κωνσταντίνος Κουτρούμπας και Γιάννης Μάλτζαρης.
■ Κιλκίς: Μπρα ντε φερ μεταξύ του νυν βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη και του γνωστού στελέχους, επίσης γιατρού, Στέφανου Παραστατίδη.
■ Ημαθία: Υποψήφιος εκ νέου θα είναι ο Μπάμπης Γκιόνογλου, ενώ πρεμιέρα στην πράσινη μάχη της περιοχής θα κάνει η Ολυμπία Αποστόλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από τη νέα γενιά.
■ Κοζάνη: Ισχυρός παίκτης στην περιοχή είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο επίσης ο Λουκάς Ζαρογιάννης και ο Τάσος Τσιλφίδης, οι οποίοι έδωσαν μάχη και πάλι το 2019.
■ Φλώρινα: Υποψήφιοι θα είναι, όπως ακούγεται, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, δικηγόρος Ελισσάβετ Παναγιωτίδου (μάλιστα, δέχτηκε πρόταση και από τον ΣΥΡΙΖΑ), ο Νίκος Σαμαράς, ο Λάζαρος Λαβασίδης, ο Λεωνίδας Καλυβιάνος.
■ Καστοριά: Θέμα ημερών είναι η συμπλήρωση της λίστας, στην οποία, μεταξύ άλλων, είναι ο Κοσμάς Βαρσάμης.
■ Γρεβενά: Ακούγεται το όνομα του Γιάννη Στούπα.

Διαβάστε όλα τα ονόματα εδώ, protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here