Η Πρόοδος του Τιμίου Ζωοποιού Σταυρού εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, με την παρουσία του Τιμίου Ξύλου από τον Σταυρό του Κυρίου μας.

Της Θείας Μυσταγωγίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, συνεπικουρούμενος από τους Ιερείς και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.

Ο Μητροπολίτης πρ. Λεοντοπόλεως Σωφρόνιος Ευστρατιάδης, για την εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, σημειώνει τα εξής : «Κατά την ημέραν ταύτην εξήγετο εκ του σκευοφυλακίου της μεγάλης εκκλησίας ο τίμιος σταυρός, περιήγετο ανά την πόλιν και εξετίθετο εις διαφόρους ναούς προς προσκύνησιν και αγιασμόν των πιστών και πάλιν απετίθετο εις το σκευοφυλάκιον».

Ο Πατμιακός δε Κώδικας 266, αναγράφει ότι κατά την 1η Αυγούστου, στη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, ετελείτο «η Βάπτισις των Τιμίων Ξύλων».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού, επί τη 1η του μηνός Αυγούστου.

Proodos_Timiou_Stavrou002.jpgProodos_Timiou_Stavrou005.jpgProodos_Timiou_Stavrou006.jpgProodos_Timiou_Stavrou013.jpgProodos_Timiou_Stavrou015.jpgProodos_Timiou_Stavrou018.jpgProodos_Timiou_Stavrou022.jpgProodos_Timiou_Stavrou023.jpgProodos_Timiou_Stavrou027.jpgProodos_Timiou_Stavrou031.jpgProodos_Timiou_Stavrou033.jpgProodos_Timiou_Stavrou056.jpgProodos_Timiou_Stavrou064.jpgProodos_Timiou_Stavrou066.jpgProodos_Timiou_Stavrou078.jpgProodos_Timiou_Stavrou081.jpgProodos_Timiou_Stavrou099.jpgProodos_Timiou_Stavrou104.jpgProodos_Timiou_Stavrou110.jpg
imkastorias.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here