Στο πλαίσιο βελτίωσης της λειτουργικότητας των αρδευτικών δικτύων της περιοχής, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα  Παρασκευή 05 Μαΐου 2023, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, σχετικά με τη διερεύνηση της σκοπιμότητας επικαιροποίησης της υφιστάμενης μελέτης  με τίτλο : «Εκσυγχρονισμός Αρδευτικού Δικτύου Μεταμόρφωσης  Π.Ε. Καστοριάς».  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Μάνος, ο Αντίδημαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Καστοριάς Σωκράτης Πέλκας,  εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Μεταμόρφωσης, του αγροτικού κόσμου της περιοχής και αρμόδιων εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ζητήθηκε η γνώμη των κατοίκων, των αρμοδίων υπηρεσιών και των θεσμικών παραγόντων σε σχέση με το αν μια τέτοια διαδικασία θα έχει την αποδοχή του ευρύτερου αγροτικού κόσμου και άρα προκύπτει η ανάγκη υλοποίησής του. Από τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκόμενων, προέκυψε το ενδιαφέρον υλοποίησης του έργου στη συγκεκριμένη περιοχή, και έτσι καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη επικαιροποίησης της υφιστάμενης μελέτης, αίτημα που θα διαβιβαστεί στην Περιφέρεια/ΠΕ Καστοριάς διαμέσου του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.

Το έργο που θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει έκταση περίπου 1.000 στρεμ, αφορά τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου δικτύου με στόχο την ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων υδάτινων αποθεμάτων, την αύξηση του βαθμού απόδοσης των καλλιεργειών και την οικονομικότερη λειτουργία του δικτύου.

Η Περιφερειακή Αρχή με έργα και πράξεις επενδύει στον πρωτογενή τομέα και υλοποιεί σημαντικά έργα υποδομών για την στήριξη και ανάπτυξή του, με γνώμονα την καθημερινή εξυπηρέτηση των αγροτών, τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

συνάντηση
συνάντηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here