Συνάντηση με εκπροσώπους των εμπορικών επιχειρήσεων και των καταστημάτων εστίασης του Δήμου πραγματοποίησε πριν λίγο ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην περιοχή για τα εγκαίνια των έργων του φυσικού αερίου.

Στόχος ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και κυρίως το αδιέξοδο που δημιουργεί η κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, οι οποίες αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν.

Όπως επισημάνθηκε, η γιγάντωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του κόστους θέρμανσης έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική και μη αναστρέψιμη κατάσταση, η οποία σε συνδυασμό με τα μέτρα του κορωνοϊού και την ανεργία θα οδηγήσει άμεσα σε λουκέτα και απολύσεις.

Ο Δήμαρχος, αφού άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και τις προτάσεις  των επαγγελματιών του Άργους Ορεστικού, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Υπουργό Ανάπτυξης την αγωνία τους και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διευκόλυνσή τους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Παύλος Αντωνιάδης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φώτης Τατσίδης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κεπαπτσόγλου: «Η ανησυχία των επαγγελματιών του τόπου μας για το μέλλον των επιχειρήσεών τους είναι σοβαρή και δικαιολογημένη. Στην ανεργία και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε ο κορωνοϊός, προστίθεται πλέον η τρομακτική εκτόξευση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του κόστους θέρμανσης. Κατάσταση μη διαχειρίσιμη, όπως σημείωσαν σήμερα οι ίδιοι οι επαγγελματίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήσαμε στο δημαρχείο. Καταγράψαμε τα προβλήματα και την αγωνία τους και δεσμευτήκαμε να τα μεταφέρουμε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος θα επισκεφθεί την Καστοριά την Πέμπτη, με αφορμή τα εγκαίνια των έργων φυσικού αερίου στην περιοχή μας. Οι προτάσεις μας θα είναι συγκεκριμένες και θα αφορούν την άμεση διευκόλυνσή τους, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις πραγματικά δύσκολες συνθήκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here