Με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ο ρόλος του Κοινοβουλίου στην αποτελεσματική εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού», συνεδρίασε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, υπό την προεδρία της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα Dr. Ghassan Khalil ο οποίος ανέπτυξε τον τρόπο που το Κοινοβούλιο μπορεί να συνδράμει στο έργο της UNICEF στη χώρα μας, ένα έργο πολυεπίπεδο με στόχο την προώθηση της ένταξης, της συμμετοχής, της πρόσβασης σε υπηρεσίες και των ίσων ευκαιριών. Παρίσταντο επίσης η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο της UNICEF στην Ελλάδα κ. Ασπασία Πλακαντωνάκη, ο  Υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βασίλης Φασουλής, η Υπεύθυνη Πρωτοκόλλου κ. Κλεοπάτρα Λαϊνά καθώς και η φωτογράφος της UNICEF κ. Άννα Παντελιά.

Η Μαρία Αντωνίου επισήμανε για μία ακόμη φορά “την αταλάντευτη θέση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης ότι είναι επιτακτικό χρέος μας η προστασία και η στήριξη των παιδιών ανεξαρτήτως φυλής, καταγωγής, θρησκείας, κοινωνικής κατάστασης, καθεστώτος διαμονής, τυπικής ή μη ανάπτυξης, τονίζοντας πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια και ειρήνη, να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, σε υπηρεσίες υγείας και στην κοινωνική ζωή χωρίς αποκλεισμούς και γι’ αυτό αξίζει κάθε προσπάθεια για τη σωτηρία έστω και ενός παιδιού που βιώνει δύσκολες καταστάσεις”.

Από την πλευρά του, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα Dr. Ghassan Khalil, απευθυνόμενος στη Μαρία Αντωνίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “αξιότιμη κ. Πρόεδρε, θα ήθελα πραγματικά να εκφράσω την πολύ βαθιά μου εκτίμηση για το γεγονός ότι υπεισήλθαμε σε αυτήν την συζήτηση εις βάθος. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι να συνεργαστούμε υπογράφοντας επισήμως ένα μνημόνιο συνεργασίας μαζί σας και θα έχουμε περαιτέρω συζητήσεις και συμβουλευτικές ανταλλαγές οποτεδήποτε θέλετε, οποτεδήποτε πιστεύετε ότι κάποια αξία μπορεί να έχει συμμετοχή μας, να μας καλείτε κι εμείς με πολύ χαρά θα συμμετέχουμε. Αυτή, λοιπόν, η συνεδρία καταδεικνύει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά και σαφέστατα αντικατοπτρίζει και τις σπουδαίες δημοκρατικές αρχές που έχετε και υπάρχει πραγματικά μια πολλά υποσχόμενη ατζέντα συνεργασίας μεταξύ του Κοινοβουλίου και της UNICEF. Αυτό είναι σπουδαίο και για τα παιδιά της Ελλάδας, αλλά και για το έθνος σας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here