Στο στοίχημα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στο ρόλο του στον ακαδημαϊκό χάρτη, στην ώθηση που μπορεί να δώσει στην επιχειρηματικότητα στην περιοχή, στα πρακτικά προβλήματα υποστελέχωσης και κτηριακών υποδομών, αλλά και την ανησυχία του για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ιδρύματος με την ενδεχόμενη επαναφορά της  βάση του «10» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον «Π», ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Όπως επεσήμανε ο Πρύτανης, το Πανεπιστήμιο με τα 22 σε λειτουργία τμήματα,  επαναπροσδιορίζει τη θέση και τον ρόλο του στον ακαδημαϊκό χάρτη. μέσα από την ανασυγκρότηση δομών, διαδικασιών και νοοτροπιών.

Αναφορικά με τις εργασίες που προχωρούν, μεταξύ άλλων, ολοκληρώνεται η χωροθέτηση της Πανεπιστημιούπολης στα Κοίλα, με το υπάρχων κτήριο στον Άγιο Δημήτριο να διατηρεί τις ερευνητικές δομές του ιδρύματος κατά βάση. ενώ επίσης ετοιμάζονται οι προκηρύξεις των 29 πρώτων θέσεων μελών ΔΕΠ για καθηγητές που θα έρθουν στο νέο ίδρυμα. Μέχρι τότε το ίδρυμα θα εξυπηρετείται την πρόσληψη προσοντούχων έκτακτων καθηγητών με συμβάσεις.

Διαβάστε αναλυτικότερα: e-ptolemeos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here