ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

«Μέτρα ελάφρυνσης για τη μεσαία τάξη»

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη και την κατάντησε να ζει με κουπόνια. Την έχει λεηλατήσει με τους έμμεσους φόρους και την αισχροκέρδεια. Και σχεδιάζει την μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη προς τα funds με ένα τσουνάμι 700.000 πλειστηριασμών.- Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε.

Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται.

Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος.-

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του.- Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το Συμβόλαιο Αλλαγής, έχει δημοσιευτεί και είναι αναρτημένο εδώ και 20 ημέρες. Είναι γνωστό σε όλους.- Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας.- Αντιθέτως, το πρόγραμμά μας προβλέπει ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη:

  • Αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα.
  •  Κατάργηση της απόδοσης ΕΦΚ για το αγροτικό  πετρέλαιο.
  • Ένα συγκροτημένο σχέδιο για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία της πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής γης.

Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί  η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας από τη μεσαία τάξη προς τα funds, που είναι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here