Τι καλύτερο από παραδοσιακά πισία με τυρί ή πατάτα ή ένα καυτό πιροσκί λουκάνικο για να κρατήσει τον κόσμο στη βόλτα;

Αυτό σκέφτηκαν οι κόρες της Μαίρης, Πασχαλίνα και Σταυρούλα και αποφάσισαν να φέρουν στο φετινό πανηγύρι του Άργους Ορεστικού θύμησες και γεύσεις από τον Πόντο, για να… απολαμβάνουν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.


Τα πισία και το πιροσκί των κοριτσιών έχουν όλα όσα χρειάζεται για να είναι πετυχημένα. Φρέσκες ζύμες με παραδοσιακή συνταγή, χρυσή, τραγανή κρούστα που σπάει πριν δαγκώσουμε το αφράτο και μαστιχωτό εσωτερικό και μοναδική γέμιση.


Εκεί λοιπόν, στην καρδιά του πανηγυριού δίπλα στους παραδοσιακούς χαλβάδες του παππού Μιχάλη, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ, τα χειροποίητα ζυμαράκια θα απλώνονται, θα γεμίζονται με εκλεκτά υλικά και θα τηγανίζονται στα καζάνια με το λάδι, για να βγαίνουν καυτά και έτοιμα για φάγωμα.


Ετοιμαστείτε για μπαμπάτσικα χρυσαφένια πισία και πιροσκί με τραγανή επιφάνεια και αφράτη υφή στο εσωτερικό της ζύμης, χωρίς περιττά λάδια. Όσο για τη γέμιση επιλέγετε ανάμεσα σε βιολογική φέτα, βελούδινο πουρέ πατάτας με αχνιστό κρεμμύδι και μυρωδικά και λουκάνικο.
Τα υλικά φυσικά δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα άλλο από τοπικά αφού στα πισία πρωταγωνιστεί η βιολογική φέτα της Φάρμας Μόσχου, οι πατάτες είναι Κορεστείων και το λουκάνικο από το Κρεοπωλείο Τζήμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here