Με σύμμαχο τον καιρό, που θύμιζε πιο πολύ καλοκαίρι, παρά την ημέρα των Θεοφανείων, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και η ρίψη του τιμίου Σταυρού στον ποταμό Αλιάκμονα στο Άργος Ορεστικό!

Νωρίτερα τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, παρουσία όλων των Αρχών της πόλης ενώ αμέσως μετά σχηματίστηκε πομπή προς την παλιά γέφυρα του Αλιάκμονα όπου επι δεκαετίες τελείται ο Αγιασμός των υδάτων.

Τόσο η παλιά όσο και η νέα γέφυρα καθώς και οι γύρω περιοχές, κατακλύστηκαν από κόσμο, αφού ο καλός καιρός βοήθησε ώστε πολλοί να πάρουν την απόφαση και να παρακολουθήσουν την τελετή.

Στο ποτάμι έπεσαν 7 κολυμβητές ενώ τυχερός που έπιασε τον Σταυρό στάθηκε ο 27χρονος Μιχάλης Ελευθεριάδης. Τη ρίψη του τιμίου Σταυρού στα νερά του ποταμού έκανε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρανιός, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού με παρόντες τους Πρωτοπρεσβύτερους Λεωνίδα Μπάρδο και Πασχάλη Μουτζίκη.

Παραβρέθηκαν ακόμα ο δήμαρχος Άργος Ορεσιτκού, Παναγιώτης Κεπατσόυγλου, η αντιδήμαρχος Αφροδίτης Μπελονάκη, ο πρόεδρος του Δ.Σ Τάσος Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος της Πολιτιστικής του δήμου Ανδρέας Βιτούλας ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος καθώς και ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Άργους Ορεστικού.

Αμέσως μετά το πέρας της τελετής, πλήθος κόσμου έσπευσε να συγχαρεί τον Μιχάλη Ελευθεριάδη και να ασπαστεί στο Σταυρό που πριν λίγο είχε πιάσει στα νερά του ποταμού, ενώ ο Πατέρας Πασχάλης Μουτζίκης δώρισε στον τυχερό νέο έναν αναμνηστικό Σταυρό!

Βαγγέλης Παπαδόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here