Ερώτηση για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία με έδρα την Καστοριά

Ερώτηση κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  με έδρα την Καστοριά, που αναστέλλει με απόφασή της η κ. Κεραμέως.

Η κ. Τελιγιορίδου δήλωσε: “Η κ. Κεραμέως θεωρεί ρουσφέτι, με δήλωσή της, την ίδρυση του τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Καστοριά. Την ρωτώ να απαντήσει ευθέως αν θεωρεί ότι κάναμε “ρουσφέτι” στην Καστοριά και να πάψει να κρύβεται. Σε κάθε περίπτωση είμαι περήφανη γι’ αυτό το “ρουσφέτι”!  Ήταν υποχρέωση μου. Η ΝΔ και όλοι οι λαλίστατοι τοπικοί της παράγοντες, που όταν κυκλοφόρησε σκόπιμα μια φήμη, κατά τη συζήτηση για τη συγχώνευση ΑΤΕΙ και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ότι θα γίνει μόνο  ένα  τμήμα στην Καστοριά, με δημόσιες δηλώσεις τους μιλούσαν για καταστροφή και ζητούσαν να φέρουμε στην Καστοριά μέχρι και τμήμα Βιοϊατρικής! Όταν έγιναν 5 τμήματα και επιπλέον 2 διετή τμήματα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σιώπησαν. Τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ τα κλείνει ένα – ένα, έχουν πάθει αφωνία. Εγώ δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου. Αν θεωρούν “ρουσφέτι” την ίδρυση των σχολών στην Καστοριά, το αποδέχομαι και τους προσκαλώ να κάνουν και αυτοί ανάλογα “ρουσφέτια” για τον τόπο μας και όχι μόνο για τους κουμπάρους και τους κολλητούς τους”.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία με έδρα την Καστοριά»

Μετά την κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας, την αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ., η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Κεραμέως ανακοίνωσαν, στις 7 Νοεμβρίου 2019, την αναστολή της λειτουργίας και την συνολική επανεξέταση της αναγκαιότητας ίδρυσης 37 νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων που ίδρυσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σύμφωνα με απάντηση της κ. Κεραμέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 14 Νοεμβρίου 2019 σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, μετά από την επίσκεψη του στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η αναστολή της λειτουργίας των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων οφείλεται στο ότι δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, ο απαιτούμενος σχεδιασμός και είχαν “ρουσφετολογικό χαρακτήρα”.

Ανάμεσα στα Τμήματα των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται, είναι και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, που θα λειτουργούσε το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με έδρα την Καστοριά.

 Ερωτάται η κ. Υπουργός:

  1. Θεωρεί ότι είναι “ρουσφέτι” η ίδρυση του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών που θα λειτουργούσε το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στην Καστοριά;
  2. Μπορεί να μας απαντήσει η κα. Υπουργός αν τελικά θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα με έδρα την Καστοριά και πότε;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Τελιγιορίδου Ολυμπία

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΤΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΕΙ.
    ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΠΟΥ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here