Σε ραδιοφωνική συνέντευξη στους ANTENNES FM 93.6  του βουλευτή ΝΔ Καστοριάς ακούστηκαν ανακρίβειες και ψέματα. Ο κ. Τζηκαλάγιας ως πολιτικός, θα έπρεπε να γνωρίζει πως δεν ήμουν 2 χρόνια υφυπουργός, όπως ισχυρίστηκε, αλλά 9 μήνες. Ας έρθουμε όμως στην ουσία.

Α) Αν επικοινωνούσε μαζί μου, ευχαρίστως θα τον ενημέρωνα και θα του έδινα όλα τα στοιχεία για τα ΠΣΕΑ. Το ΦΕΚ και την απόφαση για τα 2,5 εκατομμύρια για Καστοριά και Πρέσπες, τα οποία εγκρίθηκαν και είναι στην διάθεση του ΕΛΓΑ. Επίσης θα του έδινα και την απόφαση (ΦΕΚ) για την ένταξη στα ΠΣΕΑ και των σιτηρών της Καστοριάς.

Β) Να τον ενημερώσω γιατί από όσα είπε είναι προφανές πως δεν γνωρίζει, πως επί ημερών της δικής μου θητείας στο Υπουργείο ΟΛΟΣ ο νομός Καστοριάς δεν χάνει την εξισωτική αποζημίωση. Οι μόνοι δύο νομοί στην Ελλάδα που δεν έχουν ούτε ένα χωριό εκτός εξισωτικής είναι της Καστοριάς και της Φλώρινας. Και όλα αυτά πάρα την απόφαση του 2013 με κυβέρνηση της ΝΔ που άλλαζε τα δεδομένα και 14 χωριά του νομού μας έμεναν εκτός εξισωτικής αποζημίωσης, με επακόλουθο μείωση του εισοδήματος για τους αγρότες μας. Να του θυμίσω ότι τότε διάφοροι θεσμικοί Νεοδημοκράτες, έβγαιναν και φωνασκούσαν για καταστροφή, αλλά ΚΑΝΕΙΣ τους δεν έκανε ούτε μια πρόταση ή μελέτη για να μην προχωρήσει η απόφαση της ΝΔ από το 2013. Το θέμα λύθηκε τον Δεκέμβρη του 2018, με τον καλύτερο τρόπο για τον νομό Καστοριάς.

Γ) Θα πρέπει να γνωρίζει πως κατά την διάρκεια της θητείας μου είχαμε ελάχιστες εισαγωγές φασολιών, γιατί με παρέμβαση μου, ζήτησα εντατικούς φυτοϋγειονομικούς ελέγχους στα σημεία εισόδου της χώρας. Αυτό απέτρεψε τους εισαγωγείς για αθρόες εισαγωγές όπως γινόταν παλαιότερα. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί από τη ΝΔ.

Δ) Για το ποιοι είχαν την διάθεση να κτυπήσουν τις ελληνοποιήσεις φαίνεται από τις αποφάσεις τους και όχι από τα λόγια. Ενημερωτικά λοιπόν για το γάλα π.χ. το μεγαλύτερο πρόστιμο επί ημερών της ΝΔ, για παράνομη ελληνοποίηση ήταν 60.000 ευρώ, ήμασταν εμείς που αυξήσαμε το πρόστιμο και πλέον ξεπερνά και το 1.000.000 ευρώ αλλά και ταυτοχρόνως κλείναμε τους παραβάτες μετά από υποτροπή. Ήδη ο ΕΛΓΟ έχει κλείσει κάποιες παρανομούσαν και άλλες είναι υπό έλεγχο.

Ε) Για το τι έγινε επίσης επί των ημερών μου στο υπουργείο, να ενημερώσω πως σταμάτησε η κοροϊδία των αγροτών στο Γέρμα. Επί 15 χρόνια υπάρχει το φράγμα και κανείς δεν φρόντισε να γίνει το αρδευτικό. Στο Γέρμα γνωρίζουν ποιος ξέθαψε την μελέτη, τι προβλήματα υπήρχαν και ποιος πέρασε την έγκρισή του για 4 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, ώστε να σταματήσει η κοροϊδία των κατοίκων της περιοχής.

ΣΤ) Επί των ημερών μου στο υπουργείο εγκρίθηκε η μελέτη για το αρδευτικό του φράγματος Νεστορίου. Και εδώ θα γινόταν φράγμα χωρίς αρδευτικό. Για το ίδιο το φράγμα υπάρχει η απόφαση που πήραμε τον Απρίλιο, παρουσία του εργολάβου, της υπηρεσίας του υπουργείου και της περιφέρειας, για την συνέχιση του έργου.

Ζ) Επί ημερών μου σταμάτησε δύο φορές το πρόβλημα με την ΔΕΗ για τις γεωτρήσεις. Να δούμε πως θα το χειριστείτε από Σεπτέμβριο.

Τέλος δηλώνω προς τον συνάδελφο όταν δεν γνωρίζει κάτι ή θέλει ενημέρωση , ευχαρίστως να επικοινωνήσει μαζί μου να τον ενημερώσω.

Υ.Γ. Λίγα λόγια για τα περί επιτελικού κράτους. Η επαναφορά διατάξεων της δεκαετίας του 1960 και 1970, κατά δική του ομολογία, δεν μας πάει μπροστά αλλά πολύ πίσω. Μας πάει στις εποχές που στο δημόσιο έμπαιναν όσοι είχαν χαρτί κοινωνικών φρονημάτων και όσοι ήταν δεδηλωμένοι δεξιοί.

Ακόμα περιμένω μια απάντηση από την ΝΔ για το μικρότερο κράτος. Εγώ σαν υφυπουργός σύμφωνα με τον δικό μας νόμο είχα 3 μετακλητούς υπαλλήλους. Με τον νέο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους αυξάνει στους 6 και αυτό το λέει μικρότερο κράτος και το παρουσιάζει ως μείωση.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here