Συγκέντρωση έξω από το συνεδριακό κέντρο – Στο επίκεντρο των αντιδράσεων ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης – Οι πολίτες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά βρήκαν απέναντί τους τα ΜΑΤ

Αντιδράσεις από δεκάδες άτομα, με συνθήματα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, σημειώθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα έξω από το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ημερίδα συζήτησης με αντικείμενο το Μακεδονικό. Λίγο αργότερα η κατάσταση αγρίεψε, καθώς στο σημείο έσπευσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, στο σημείο έφτασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανές και συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας την κεντρική σιδερόπορτα. Αμέσως μετά ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με χημικά.

Μετά τις 8 το απόγευμα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί ένα αυτοκόνητο. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δεκάδες δακρυγόνα και χημικά εναντίον τους.

epi1
epi2
epi3
epi4

 

voria.gr – protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here