Κάτι παραπάνω από άξια σεβασμού, αλλά και πολλών ευχαριστιών από πλευράς όλων μας ανεξαιρέτως (ασθενεί?? και μη) που επισκεπτόμαστε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ”Η ΑΝΤΗΡΙΔΑ”.

Στο λεξιλόγιο των ανθρώπων που πλαισιώνουν τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αν μη τι άλλο, η λέξη «ΑΝΤΗΡΙΔΑ» σημαίνει στήριξη, κάτι, άλλωστε, που επιβεβαιώνεται καθημερινά στις ανιδιοτελείς πράξεις βοήθειας από μέρους τους σε όσους επισκέπτονται το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και χρειαστεί για κάτι να εξυπηρετηθούν, πλην, βεβαίως, του σκοπού για τον οποίο προσέρχονται στον τεραστίων  διαστάσεων από πλευράς χώρων και ανθρώπινου δυναμικού φορέα Υγείας της Θεσσαλονίκης, της ιατρικής, δηλαδή, φροντίδας.
Ένας, λοιπόν, από αυτούς που επισκέπτεται τακτικά έως πολύ τακτικά το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είμαι κι εγώ, που την  Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, μολονότι η παρατηρητικότητά είναι αυξημένη, παραλίγο και πάλι να μην προσέξω -κάτι, άλλωστε,  που δεν έκανα εδώ και πέντε χρόνια – ότι υπάρχει στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου μια «κυψέλη» ανθρώπων που έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους την προσφορά στον συνάνθρωπο, σε ώρες, μάλιστα, που άλλοι αναλώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στα καφενεία μεταξύ πρέφας, ταβλιού και διασκέδασης. Την εν λόγω, λοιπόν, Τετάρτη, αναρωτήθηκα, για πρώτη, ίσως, φορά στη ζωή μου, αν έχω «γράσα» στα μάτια, μιας και τόσον καιρό δεν κατέστη δυνατόν να υποπέσει στην αντίληψή μου το … ασίγαστο πάθος των μελών του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «ΑΝΤΗΡΙΔΑ» για προσφορά λύσεων αναφορικά με μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιοι από εμάς που επισκεπτόμαστε το εν λόγω νοσοκομείο.
Όμως, θέλοντας να δικαιολογήσω τον εαυτό μου γι’ αυτήν τη μεγάλη παράλειψη ως προς την παρατηρητικότητά μου, τα .. έριξα, όντως, στα «γρασωμένα» μου μάτια, γιατί – κακά τα ψέματα – αυτοί οι άνθρωποι, παρά το γεγονός ότι θέλουν να περνούν απαρατήρητοι, αυτό δεν γίνεται, καθότι είναι σχεδόν παντού και έτοιμοι να … ασπαστούν τα προβλήματά μας. Στο πρόβλημα, εν προκειμένω, που αντιμετώπισα εγώ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, εκεί που πάνω ήμουν έτοιμος να δηλώσω από αγανακτισμένος έως απογοητευμένος, ένας εξ’ όλων των μελών της «ΑΝΤΗΡΙΔΑΣ», ο κ. Στέλιος, διαπιστώνοντας «αδιέξοδο» στο πρόβλημά μου, με πήρε από το χέρι και με οδήγησε στη λύση του. Έτσι, χάρη στον κ. Στέλιο, οι παλμοί της καρδιάς μου επανήλθαν στα φυσιολογικά τους επίπεδα, μα πάνω απ’ όλα, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και, ταυτόχρονα, μου προκάλεσε συγκίνηση, ήταν το γεγονός, ότι χωρίς τον ανθρωπισμό αυτού του μέλους της «ΑΝΤΗΡΙΔΑΣ», ενδεχομένως να ήμουν ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό, λοιπόν, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κ. Στέλιο της «ΑΝΤΗΡΙΔΑ» για ότι έκανε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημά μου και, επιπλέον, να τον ευχαριστήσω γιατί με έκανε να αισθανθώ πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι έτοιμοι να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή μάλιστα βάση. Ένα «μπράβο», θεωρώ, ότι είναι πολύ λίγο για τον κ. Στέλιο και για τον καθένα κ. Στέλιο της «ΑΝΤΗΡΙΔΑ» και εύχομαι σε όλους τους ο Θεός να τους δίνει δύναμη να προσφέρουν εσαεί τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Κύριε Στέλιο, σε ευχαριστώ πολύ και πάλι…

 

Tι είναι η ΑΝΤΗΡΙΔΑ;

Ο “Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Η Αντηρίδα”  είναι ένας εθελοντικός Σύλλογος,  που ξεκίνησε τη δράση του  στις αρχές του 2011.
Ονομάζεται “Αντηρίδα”, που σημαίνει στήριγμα και αυτός είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός.  Ευαισθητοποιούμε ανθρώπους στην προαγωγή του εθελοντισμού, και μέσα από εθελοντικές δράσεις, στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, τις λειτουργίες και  ανάγκες του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, τόσο τους ασθενείς που απευθύνονται σ’ αυτό και τους ανθρώπους τους, όσο και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.  
Μέσα στους σκοπούς μας είναι και η επέκταση του έργου μας εκτός  του Νοσοκομείου.  Συνεργαζόμαστε με άλλους φορείς  της τοπικής κοινωνίας, ούτως ώστε να έχουμε παραγωγικές σχέσεις και δράσεις χρήσιμες για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Υποστηρίζουμε και οργανώνουμε εκπαιδευτικές διαδικασίες   και πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε είδους, τόσο στο Νοσοκομείο όσο στην πόλη μας.
Πιστεύουμε ότι οι  προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητάς μας μέσα από τον εθελοντισμό, είναι στην  εποχή μας πιο απαραίτητες από ποτέ ,  και επιζητούμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας  με την τοπική κοινωνία,  για να μοιραζόμαστε την χαρά της προσφοράς και συμμετοχής.

Στο γραφείο του Συλλόγου βρίσκονται γραμματέας και εθελοντές οι οποίοι δίνουν πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Το γραφείο λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 10:00 με 15:00, και Σάββατο 10:00 με 12:00 πμ.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τον Σύλλογο είναι το 2313323869 και ο 6986546417.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here