Συνέντευξη στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes 93.6 του Περιφερειακού Συμβούλου της ΠΕ Καστοριάς, Θωμά Μάνου για το σχέδιο δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης λιγνιτικών περιοχών.

Ακούστε τη συνέντευξή του:

Στo πλαίσιο της μετά λιγνίτη εποχής από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οριοθετήθηκαν και θεσπίστηκαν κάποια μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των πληττόμενων περιοχών. Η εγκατάσταση των νέων γεωργών, το υπομέτρο 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αποτελεί ένα από αυτά τα σημαντικά μέτρα.

Από την πρώτη στιγμή της διαβούλευσης, είχα επιστήσει τον κίνδυνο σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της μη ένταξης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στο εν λόγω μέτρο. Σε μια περιοχή που κάθε θέση εργασίας είναι πολύτιμη, εγώ προσωπικά αλλά και η περιφερειακή αρχή ασκήσαμε και ασκούμε τις ανάλογες πιέσεις ώστε να μπορέσουμε σε αυτή την προγραμματική περίοδο να ενταχτούν και στον τόπο μας νέοι αγρότες. Ο πρωτογενής τομέας ήταν, είναι και θα είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της Περιφέρειάς μας, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν πυλώνα ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας. Ο συγκεκριμένος αποκλεισμός είναι άδικος απέναντι στην περιοχή μας που βίωσε για χρόνια τόσες πολλές περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων από το πλασματικό Α.Ε.Π λόγω ΔΕΗ.

Θεωρώ ότι, την ύστατη ώρα, μιας και έχουμε μπροστά μας μια προδημοσίευση και όχι πρόσκληση του προγράμματος, πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας για να επιτύχουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Καλώ λοιπόν όλους, σε συστράτευση δυνάμεων με σκοπό την πίεση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση νέων γεωργών».

Μάνος Θωμάς Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here