Αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπου κατέστη προβληματικό μετά τις πλημμύρες του 2020, η διοίκηση του ΤΟΕΒ ζήτησε ανακατασκευή το 2020 και το 2021 εγκρίθηκε το πρόγραμμα ανακατασκευής, στις δηλώσεις του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης για ένταξη προγράμματος ανακατασκευής ύψους 129 εκατομμυρίων ευρώ επισημαίνεται ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού η ολοκλήρωση του αρδευτικού και για αυτό ξεκινάει άμεσα…Φράγμα Νεστορίου, ξεκίνησε το 2010 υπογράφηκε η έναρξη εργασιών το 2011 και είχε στόχο ολοκλήρωσης το 2015 αποτελεί ακόμα προτεραιότητα των εκάστοτε εκλεγμένων κυβερνητικών και σήμερα βλέπουμε και πάλι θριαμβευτικές δηλώσεις για την σήραγγα της Κλεισούρας εν έτη 2021 με το φράγμα Νεστορίου ακόμα ανολοκλήρωτο…Ποιος δουλεύει ποιον τελικά;
Θωμάς Μόσχος

May be an image of text that says "Αντικείμενο του νέου έργου είναι o εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου ανοικτού βαρυτικού αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού με την κατασκευή νέων σωληνωτών δικτύων υπό πίεση, συνολικού μήκους 801 χλμ., με σκοπό την άρδευση γωργικών καλλιεργειών 115.000 στρεμμάτων στην περιοχή αρμοδιότητας του ToeB Ταυρωπού, η οποία αναπτύσσεται περιμετρικά της πόλης της Καρδίτσας και αφορά σε 8.000 αγρότες- Μέλη του Οργανισμού. o συνολικός προυπολογισμός κατασκευής του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 129 εκ. ευρώ."
May be an image of text that says "H σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: o Υπουργός ανέλυσε το σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, και ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η υλοποίηση του νέου σύγχρονου κλειστού αρδευτικού δικτύου Ταυρωπού. Στη συνέχεια, τόνισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η δημιουργία και κατασκευή ενός τέτοιου δικτύου στην περιοχή, καθώς το υφιστάμενο, όπως είναι ευρέως γνωστό, υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά μετά την επέλαση του καταστροφικού φαινομένου <Ιανός>>."
May be an image of 4 people, people standing and text that says ".ll COSMOTE WiFi 11:16 Alக~ 33% www.agrotika-nea.gr Menu Αρχική> Επιτάχυνση έργου 129 εκατ. για κλειστό αρδευτικό δίκτυο στον Ταυρωπό Επιτάχυνση έργου 129 εκατ. για κλειστό αρδευτικό δίκτυο στον Ταυρωπό"
May be an image of text that says "στη Διεύθυνση Τεχνικών Π.Ε. Καρδίτσας γραφείο με του τον Κ. V. τον Επιστολή Έργων κοινοποίηση στο Πρωθυπουργού, Υπουργό Μαυρουδή Βορίδη, τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα τους Βουλευτές του Καρδίτσας και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό απέστειλε στις 30 Οκτωβρίου o Πρόεδρος του TOEB Ταυρωπού Μαρκινός Αθανάσιος, για την προβληματική κατάσταση που δημιουργήθηκε στο δίκτυο ToeB Ταυρωπού Καρδίτσας, μετά το φαινόμενο της 18ης Σεπτεμβρίου 2020. K. Κ. του"
May be an image of text


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here