Εκπλήξεις και ένα συνολικό τίμημα-ρεκόρ που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης «έκρυβε» η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δύο παλιοί «παίκτες» ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1 και δύο νέοι «παίκτες» Καλογρίτσας και Μαρινάκηςεξασφάλισαν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, δαπανώντας συνολικά τοποσό των 246 εκατομμυρίων ευρώ! Εκτός νυμφώνος παρά το γεγονός ότι κατέβαλαν υψηλές προσφορές, έμεινε το επιχειρηματικό σχήμα που εκπροσωπούσε τον Ιβάν Σαββίδη και ο Αlpha.

H πρώτη άδεια πήγε στον ΣΚΑΙ, ο οποίος την εξασφάλισε με το ποσό των 43,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η δεύτερη άδεια πήγε στον κ.Καλογρίτσα με 52,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις δύο τελευταίες άδειες έγινε πραγματική μάχη, με τις προσφορές να ανεβαίνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Κάτοχος της τρίτης άδειας έγινε ο ΑΝΤ1, που προσέφερε 75,9 εκατομμύρια ευρώ και την τέταρτη και τελευταία άδεια εξασφάλισε το επιχειρηματικό σχήμα «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη, με 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαδικασία δημοπράτησης της τέταρτης άδειας ήταν και η πιο χρονοβόρα, καθώς χρειάστηκαν 117 γύροι για προκύψει τελικό αποτέλεσμα. Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι προσφορές του Ιβάν Σαββίδη αλλά και του Αlpha, που τελικώς δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία εκ των τεσσάρων αδειών.

Το επιχειρηματικό σχήμα Dimera Media του κ.Σαββίδη προσέφερε 61,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προσφορά του Alpha έφτασε στα 61 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός νυμφώνος έμεινε το STAR που κατέθεσε την χαμηλότερη προσφορά, 13 εκατομμύρια, ευρώ, όπως και η κυπριακή εταιρία (ITV CP), συμφερόντων Γιάννη Βαρδινογιάννη που προσέφερε 18 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά η διαδικασία διήρκεσε 66 ώρες και η επιτροπή ξεκίνησε με 3 εκατομμύρια και σε κάθε γύρο το ποσό ανέβαινε κατά 500.000 ευρώ. 

Το τέλος του διαγωνισμού βρίσκει το τηλεοπτικό τοπίο ριζικά αλλαγμένο καθώς έπειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).

Οι εν λόγω τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ήδη καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού και δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την «μάχη».. Στα πλάνα του είναι να εκπέμπουν το πρόγραμμά τους μέσω άλλων παρόχων, συνδρομητικών και δορυφορικών – διαδικτυακών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here