Μία διαφορετική εικόνα για την έκβαση των επερχόμενων ελληνικών εκλογών της 21ης Μαΐου δίνει το Euractiv βάσει ιδιωτικής δημοσκόπησης πολυεθνικής επιχείρησης που επικαλείται, χωρίς πάντως να δίνει περαιτέρω στοιχεία.

Ειδικότερα, το Euractiv αναφέρει ότι πολυεθνικές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών διενεργούν δικές τους δημοσκοπήσεις με πιο παραδοσιακούς και υψηλότερου κόστους τρόπους, όπως για παράδειγμα την υποβολή ερωτηματολογίου αυτοπροσώπως.

Χρησιμοποιούν επίσης αλγόριθμους για να αναλύσουν τα δεδομένα των δημοσκοπικών εταιρειών, λαμβάνοντας υπόψη τις αποκλίσεις σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίας. Σε κάποιο βαθμό η διαδικασία αντιπροσωπεύει το λεγόμενο “poll of polls” που συνθέτουν ειδικοί στις ΗΠΑ, όπως το FiveThirtyEight, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σε αυτά τα πλαίσια, το Euractiv αναφέρει ότι είδε τέτοιου είδους δημοσκόπηση πολυεθνικής την περασμένη Παρασκευή (12 Μαΐου) η οποία παραδόθηκε σε στελέχη της επιχείρηση και σε Ευρωπαίους παράγοντας και εμφανίζει μία εξαιρετικά κλειστή μάχη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με οριακή διαφορά 0,5%.

Συγκεκριμένα, το poll που επικαλείται το Euractiv εμφανίζει την ΝΔ να συγκεντρώνει το 33,45% έναντι του 32,92% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9%, ενώ το ΚΚΕ λαμβάνει 6%, η Ελληνική Λύση 4,8% και το ΜέΡΑ 25 το 3,7%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει 1.890.000 ψήφους, ακολουθούμενη από τον Σύριζα με 1.860.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ με 510.000 ψήφους.

Το ποσοστό της αποχής αντιστοιχεί σε εκείνο των προηγούμενων ελληνικών εκλογών τον Ιούλιο του 2019 (42%).

capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here