Από αριστερά η υπεύθυνη σχέσεων με τους αγωνιζομένους, Κατερίνα Μπράτσου, η συνεργάτης του κ. Taylor, Macita Hardacre, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Rally Greece Offroad, Χριστίνα Στρίκκα, ο Chief Championship Officer του Extreme E, James Taylor, ο διευθυντής του Rally Greece Offroad, Κώστας Θεολόγης και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «Εγνατία Οδός», Αντώνης Πασχάλης

Πυλώνας ανάπτυξης για τη μεταλιγνιτική Δυτική Μακεδονία η «πράσινη» διοργάνωση

Την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ένταση των αγώνων του επετειακού 10ου Rally Greece Offroad και να γνωρίσουν όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης είχαν ο Chief Championship Officer του Extreme E, James Taylor και η συνεργάτης του, Macita Hardacre, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Παρασκευή το Service Park και το Κέντρο Διοίκησης του Rally Greece Offroad.

Τα στελέχη του Extreme E ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν πέρυσι, οι οποίες πληρούν όλες τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή αγώνων παγκόσμιου βεληνεκούς και εξέφρασαν για άλλη μια φορά το έντονο ενδιαφέρον της διοργανώτριας Αρχής να πραγματοποιηθούν οι αγώνες όχι μόνο με ηλεκτροκίνητα αλλά και υδρογονοκίνητα οχήματα -τα οποία από το 2024 εντάσσονται στο καλεντάρι της διοργάνωσης- στη Δυτική Μακεδονία. Περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμβαδίζει απόλυτα με τα πρότυπα του Extreme E.

Ο κ. Taylor, κατά την επίσκεψή του συνομίλησε και με πιλότους πληρωμάτων που αγωνίστηκαν στο 10o Rally Greece Offroad, διερευνώντας το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στον αγώνα της Extreme E.

Να επισημάνουμε ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση την Πέμπτη 15 Ιουνίου με τη συμμετοχή του πρ. υφυπουργού Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη, του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, του δημάρχου Άργους Ορεστικού, Πάνου Κεπαπτσόγλου, της υπ. βουλευτή Καστοριάς, Μαρίας Αντωνίου, εκπροσώπων των μεγάλων χορηγών του Rally Greece Offroad, ΔΕΣΦΑ και ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., και των διοργανωτών του Rally Greece Offroad, η οποία όμως ακυρώθηκε λόγω του τριήμερου πένθους.

Η επίσκεψη του κ. Taylor, έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πτολεμαΐδα μεταξύ εκπροσώπων της Extreme E, τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού και τον διευθυντή του αγώνα του Rally Greece Offroad, Κώστα Θεολόγη.

Εκεί, οι εκπρόσωποι της Extreme E παρουσίασαν το πλαίσιο της διεξαγωγής του αγώνα και τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν για την περιοχή αλλά και συνολικά τη χώρα από αυτή τη συνεργασία. Αναφέρθηκαν παράλληλα, στο διττό στόχο των αγώνων, ο οποίος είναι να αποδείξει ότι τα «πράσινα» αυτοκίνητα ανταποκρίνονται σε όλες τις προκλήσεις, εδάφη και καιρικές συνθήκες, αναδεικνύοντας παράλληλα και τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα του θεσμού, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν κοινή γνώμη και φορείς, σε θέματα κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν αποτελεί μόνο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με μετρήσιμα αποτελέσματα αλλά μπορεί να μετατρέψει τη Δυτική Μακεδονία σε σημαντικό πόλο έλξης επενδυτών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της υδρογονοκίνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here