Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην Καστοριά

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και το όραμά του για το 2023 περιλαμβάνει περισσότερη φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, μισή ζωή,  σε ένα δρόμο που λίγοι κερδίζουν και οι πολλοί χάνουν. 

Ο λαός δεν έχει να περιμένει και πολλά από τα «αναπτυξιακά» έργα, όπως του φυσικού αερίου, που ούτως ή άλλως θα το πληρώνουν και αυτό πανάκριβα τα επόμενα χρόνια οι Καστοριανοί λόγω των γεωπολιτικών ανταγωνισμών που εξελίσσονται, καθώς και αυτή η πηγή ενέργειας αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα στα χέρια των μονοπωλίων.

Ακόμα και το αναγκαίο έργο του φράγματος Νεστορίου και η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων θα είναι μια προσωρινή ανακούφιση για τους βιοπαλαιστές αγρότες που βλέπουν χρόνο με το χρόνο την παραγωγή τους είτε να χάνεται από φυσικές καταστροφές είτε τα προϊόντα τους να πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές που δεν βγαίνει ούτε μεροκάματο, με το ξεκλήρισμα να τους απειλεί. Ακόμα και η σήραγγα της Κλεισούρας θα γίνει με τα γνωστά καθηλωμένα χαμηλά μεροκάματα για τους εργαζόμενους.

Η απουσία αναφοράς για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις δομές υγείας, στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, στα σοβαρά προβλήματα των γουνεργατών -τριών, αναδεικνύουν πως η κυβέρνηση επιδεικτικά αγνοεί όσους αγωνίζονται και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Μάταια προσπαθεί να κρύψει ο πρωθυπουργός τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτήν την κατάσταση. Η κυβέρνηση της ΝΔ σταθερά υλοποιεί το πρόγραμμά της που λέει: όλα για το κεφάλαιο – ψίχουλα για το λαό.

Το ΚΚΕ βρέθηκε με αντιπροσωπεία του στην κινητοποίηση των αγροτικών συλλόγων που οργανώθηκε σήμερα με σκοπό να προβληθούν τα αιτήματα που σχετίζονται με την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών λόγω των εξευτελιστικών τιμών στα μήλα και στα άλλα αγροτικά προϊόντα.

Οι κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα και εδώ στη Δυτική Μακεδονία δείχνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής με ισχυρό ΚΚΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει: Στους νέους μεγάλους αγώνες, για να βάλουμε φρένο στα χειρότερα διεκδικώντας ό,τι αξίζει σήμερα στο λαό και τα παιδιά του. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο μεγάλες δυσκολίες θα έχει η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΒΟΪΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here