Ο 15χρονος Βασίλης Τσούα, ο οποίος μεγάλωσε στην Καστοριά θεωρείται ως το σπουδαιότερο ταλέντο του ποδοσφαίρου της Σιγκαπούρης!

Ο Βασίλης Τσούα, με πατέρα από την Σιγκαπούρη και Ελληνίδα μητέρα εγκατέλειψε τη χώρα μας σε ηλικία 10 ετών.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής διεκδικεί το βραβείο «Τhe New Paper Dollah Kassim Award», το οποίο δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές την δυνατότητα να προπονηθούν αλλά και να μετρήσουν την δυνάμεις τους σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.

«Ήμουν μόλις δύο ετών όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro, έτσι δεν θυμάμαι πολλά. Όσο μεγάλωνα όμως αντιλήφθηκα την σημασία αυτής της επιτυχίας αφού παρακολούθησα στιγμιότυπα της πορείας μέχρι τον τελικό.

Γνωρίζω πως αυτή η επιτυχία σήμαινε πολλά για τους Έλληνες, ειδικά από την στιγμή που η ζωή στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι δύσκολη. Η νίκη ένωσε όλους τους ανθρώπους και έδωσε χαρά στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο».

Ο ύψους 1.80 Βασίλης Τσούα ξεκίνησε ως τερματοφύλακας μέχρι που πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να αγωνιστεί ο ως φορ.

«Ο κόσμος πολλές φορές παρατηρεί το ύψος μου, αλλά θεωρώ πως ένας στράικερ θα πρέπει να είναι και καλός από την τεχνικής άποψης. Δεν μπορώ να βασιστώ μόνο στο ύψος μου. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπήσω την εθνική ομάδα και είμαι περήφανος για αυτό».

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here