Την αντίθεσή της να ανέβει ξανά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού από άλλους καλλιτέχνες πλην της Θεατρικής Ομάδας του Άργους Ορεστικού το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το μεγάλο μας τσίρκο» εξέφρασε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κάλι Κυριακίδου, κατά το χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Άργους Ορεστικού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του θέματος έγκρισης μίσθωσης του Πολιτιστικού Κέντρου σε επαγγελματικό θίασο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ανεβάσει το εμβληματικό έργο – ύμνο στη Δημοκρατία αποκλειστικά για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής, η κ. Κυριακίδου δήλωσε ότι η παράταξή της θα καταψηφίσει την μίσθωση, με το επιχείρημα ότι αφού ανέβηκε από την Θεατρική ομάδα του Άργους Ορεστικού «από τα δικά μας παιδιά και εκπαιδευτικούς» όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πρέπει να ανέβει ξανά από άλλους. Μάλιστα σημείωσε ότι αυτό θα είναι: «αντιδεοντολογικό και προσβλητικό προς τα μέλη της Θεατρικής ομάδας».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλεξάνδρα Βραγγάλα, σημείωσε ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όπου ο καθένας μπορεί να ανεβάσει όποια παράσταση θέλει, όποτε θέλει και δεν προσβάλλουμε κανέναν με το να δεχόμαστε στην πόλη μας μια θεατρική παράσταση.

Κατα τη συζήτηση του θέματος, παρενέβη και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Χατζηκυριακίδης, εκφράζοντας την απορία εάν αυτό που ζητάει η κ. Κυριακίδου είναι να απογορευθεί η φιλοξενία κάθε παράστασης η οποία έχει νωρίτερα παιχθεί από την Θεατρική ομάδα του Άργους Ορεστικού, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Η μίσθωση του Πολιτιστικού Κέντρου προς τον συγκεκριμένο θίασο εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία αφού η μειοψηφία καταψήφισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here