«Γιορτάζουμε σήμερα την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, το 1912, και την επανένωση της με τον εθνικό κορμό. Τιμάμε όλους εκείνους που σε ζοφερούς και δύσκολους καιρούς κράτησαν για αιώνες ζωντανό το εθνικό φρόνημα. Το ηρωικό πνεύμα των μαχητών του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών πολέμων μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Χρόνια πολλά», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων, στην Καστοριά, την οποία επισκέπτεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Αυτή την ώρα η πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολουθεί την παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Καστοριάς, Μαθητών της Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Τοπικών Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμη Δημότη Καστοριάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here