Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τον αγώνα πολλών ,κυρίως γυναικών, να βρουν δικαίωση και λύτρωση για την πάσης φύσεως κακοποίηση που έχουν δεχτεί.

Ο ρόλος της γυναίκας δεν είναι μόνο σήμερα πολυεπίπεδος αλλά είναι ανέκαθεν. Ακόμα και πριν εκατό χρόνια σε μια σαφώς πιο ανδροκρατούμενη κοινωνία, η γυναίκες πέρα από τον ρόλο της μητέρας-συζύγου νοικοκυράς συμμετείχαν ενεργά στο οικογενειακό εισόδημα δουλεύοντας στα χωράφια, υφαίνοντας κλπ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά την διάρκεια των δυο Παγκοσμίων πολέμων αυτές που στήριξαν με την εργασία τους τη βιομηχανία και την οικονομία ήταν η γυναίκες, οι οποίες είχαν και ενεργό ρόλο στην αντίσταση.

Στο πέρασμα των δεκαετιών έχουν γίνει πολλά βήματα στο να εξαλειφθούν οι ανισότητες, η έμφυλη βία, τα στερεότυπα αναφορικά με την φύση και την θέση της γυναίκας, υπάρχει όμως πολύς δρόμος για να φτάσουμε στον κόσμο που θέλουμε και πρέπει αυτήν την διαδρομή να την διανύσουμε όλοι μαζί άντρες γυναίκες.

Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here