Το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Καστοριάς συντάσσεται με την θέση  του Πρωτοβάθμιου σωματείου του (ΕΛΜΕ Καστοριάς), σχετικά με την προσπάθεια μετατροπής Γυμνασίου της πόλης της Καστοριάς σε Πρότυπο.

 Ζητούμενο είναι το σύνολο των σχολείων να παρέχουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε όλους τους μαθητές και όχι η δημιουργία σχολείων «ελίτ». Ταυτόχρονα  τα πρότυπα σχολεία αντλούν τους μαθητές τους από τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία του , συντελώντας έτσι σε μία ποσοτική και ποιοτική αφαίμαξη των αντίστοιχων σχολείων, στα οποία και δημιουργεί μία σειρά παιδαγωγικών και όχι μόνο προβλημάτων. Και όλα αυτά σε ένα νομό με έντονο δημογραφικό πρόβλημα!  

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καστοριάς  έχει  βασική θέση την δημόσια δωρεάν παιδεία των ίσων ευκαιριών, της ίσης πρόσβασης και της ίδιας γνώσης για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, δηλώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στην μετατροπή οποιουδήποτε σχολείου σε πρότυπο και μάλιστα χωρίς την συναίνεση  του οικείου συλλόγου  διδασκόντων.

Για τους παραπάνω λόγους:

  Καλούμε τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς να μην προτείνει ένταξη σχολείου στα Πρότυπα και Πειραματικά χωρίς τη συναίνεση του συλλόγου διδασκόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here