Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε συνδιοργανωτής σε δύο άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις για τον ομογενειακό ελληνισμό. Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης «Προμηθεύς», το Ελληνικό Πρόγραμμα της «Αθηναϊκής Ακαδημίας» της Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Τον συντονισμό του επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα την «Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες με έμφαση στις στρατηγικές ανάπτυξης των δεξιοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου» είχε η Ελένη Γρίβα, καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «Τήμενος”. Συμμετείχαν με εισηγήσεις οι κυρίες Ιφιγένεια Κωφού, Ελένη Κοροσίδου, Ιωάννα Καϊάφα και Κυριακή Αμαραντίδου.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η 4η Παγκόσμια Εκδήλωση «Γέφυρες Πολιτισμού, Γέφυρες Ελληνισμού», η οποία διοργανώθηκε από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη και την κ. Ελένη Γρίβα, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «Τήμενος”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από τον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού με σημαίνοντα ρόλο στην προώθηση της ελληνικής παιδείας από τις Η.Π.Α., σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στη Ν. Αφρική. Παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα από δράσεις επηρεασμένες από τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων διαφόρων χωρών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Κούκης, η Βουλευτής Η.Π.Α. κ. Νικόλ Μαλιωτάκηκαιο Γερουσιαστής κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here