ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ -ΔΕΡΜΑΤΟΣ   ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Σωματείο συμμετέχει  στην συμβολική πανελλαδική κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου Καστοριάς στης  12/11/2020 ώρα 2και 30 μ.μ. για να στείλουμε μήνυμα αγώνα για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

         Συνάδελφοι ,

Ως εδώ! Μπροστά στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τους εργαζόμενους να έχουν φορτωθεί με τις συνέπειες από την καπιταλιστική κρίση, ο μόνος δρόμος είναι να δυναμώσουμε την πάλη για την προστασία της υγείας, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

 Η κυβέρνηση φέρνει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη διασπορά του κορονοιου  διότι όλο αυτό το διάστημα δεν αξιοποιήθηκε για να παρθούν μέτρα προστασίας του λαού. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα όσο παραμένει η εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία, που η πολιτική τους τα έχει φέρει στα όρια, σε χώρους δουλειάς, που τα μέτρα υγείας κι ασφάλειας προσαρμόζονται όπως γουστάρει η εργοδοσία και αλλού. Αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων η κυβέρνηση πάλι μας κλείνει στα σπίτια μας, στο όνομα της «ατομικής ευθύνης», με μοναδικό κριτήριο το πώς θα «σώσει» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 Όλο αυτό το διάστημα δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντας το αθωράκιστο μπροστά στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τώρα μάλιστα έχει περικόψει και τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%, αφήνοντας εργαζόμενους με σοβαρές ασθένειες, με ανάγκη για επέμβαση ή με άλλες επαγγελματικές παθήσεις απροστάτευτους. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Μένουμε δυνατοί, δε μένουμε σιωπηλοί.

Διεκδικούμε:

 • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας. Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ.

• Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

• Άδειες ειδικού σκοπού χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.

• Δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και τις οικογένειες τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Τήρηση των μέτρων υγείας –ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ο αγώνας για την υγεία και τα δικαιώματά μας δεν αναβάλλεται», καθώς αποτελεί τη «μοναδική ασπίδα προστασίας απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης» σε βάρος της υγείας του λαού. «Μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση θα αποσπαστούν λύσεις στα προβλήματα της ουσιαστικής στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, Οι υγειονομικοί, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας πριν να είναι πολύ αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here