Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Αλιάκμονα, στην τελετή Καθαγιασμού των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία πλήθους κόσμου, που επίσης δεν πτοήθηκε από το ψύχος!

Νωρίτερα τόσο στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής του Άργους Ορεστικού, όσο και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού. Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπατσόγλου, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χατζηκυριακίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικοί συμβούλοι, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Άργους Ορεστικού καθώς και πλήθος κόσμου.

Λίγο μετά τις 11 ξεκίνησε η πομπή από τον Ιερό Ναό προς την παλιά γέφυρα, στην περιοχή της Σκάλκης (κάτω από το Κέντρο Υγείας) όπου έλαβε χώρα ο Καθαγιασμός των υδάτων από του Ιερείς του Άργους Ορεστικού. Τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού έκανε ο Πρωτοπρεβύτερος π. Λεωνίδας Μπάρδος, μέσα σε ένα φαντασμαγορικό χιονισμένο τοπίο. Παρά την ηλιοφάνεια, την ώρα της τελετής επικρατούσε δριμύ ψύχος, με την θερμοκρασία κατά μέσο όρο (βάση εφαρμογών κινητών τηλεφώνων) να κυμαίνετε στος -3 βαθμούς Κελσίου. Παρ΄ολα αυτά 7 τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά, με τυχερό που έπιασε και ανέσυρε τον Σταυρό, τον Άκη Μαντζίρη, ο οποίος αμέσως μετά δέχτηκε ως δώρο και ευλογία και ένα Σταυρό, που πέρασε στο στήθος του ο Ιερέας της Αγίας Παρασκευής π. Λεωνίδας Μπάρδος. Ταυτόχρονα δέχτηκε τις επευφημίες , όπως και όλοι όσοι τόλμησαν να πέσουν στο ποτάμι, από τις αρχές του τόπου και από πλήθος κόσμου.

Αποτελεί πάντως γεγονός, πως για μια ακόμη χρονιά τα Άγια Θεοφάνεια, εορτάστηκαν λαμπρά στο Άργος Ορεστικό. Παρά το δριμύ ψύχος, πολύς ήταν ο κόσμος που μετέβη για να παρακολουθήσει την τελετή. Άξιο αναφοράς είναι πως και ο δρόμος που οδηγεί προς τις δύο γέφυρες, ήταν πεντακάθαρος από χιόνια και πάγους, με μερίμνα του δήμου Άργους Ορεστικού, ώστε να γίνε ομαλά η μετάβαση και ο εορτασμός των Θεοφανείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here