Συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις οφείλουν να ελέγχουν οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2023 προκειμένου να ενημερωθούν για το πότε ακριβώς θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων.

Δεύτερη ευκαιρία για να κάνουν οικονομικές διακοπές θα έχουν όσοι δεν κληρώθηκαν στο πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού».

Μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» χορηγείται ένα voucher διακοπών που ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο ή στα 200 ευρώ ανά ΑμεΑ.

Ωστόσο, αν και περιμένουμε καιρό τώρα να ανοίξουν οι αιτήσεις, με το σταγονόμετρο έρχονται τα νεότερα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2023, με το οποίο οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα για φθηνότερες διακοπές.

Ήδη, το άνοιγμα της πλατφόρμας έχει καθυστερήσει αρκετά είτε λόγω των σφοδρών πυρκαγιών είτε λόγω των αλλαγών που γίνονται στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων και όχι μόνο.

Οι αλλαγές στο τραπέζι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του voucher από τα 150 στα 200 ευρώ. Πιο γενναία αύξηση σχεδιάζεται για τα ΑΜΕΑ, καθώς τώρα το voucher είναι στα 200 ευρώ και εξετάζεται να διπλασιαστεί και να φτάσει στα 400 ευρώ.

Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στα εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Παράλληλα, φέτος αναμένεται να εισαχθούν και κοινωνικά κριτήρια, προκειμένου να έχουν προτεραιότητα μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες κ.ά. Παρόλα αυτά, προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό. Όλα θα αποσαφηνιστούν όταν γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του προγράμματος.

Οι δυνητικά δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση, με σειρά προτεραιότητας ανάλογα το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, ενώ η κλήρωση αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Τα εισοδηματικά όρια

Αίτηση για το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Τι ίσχυε μέχρι πέρυσι

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000 ευρώ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000 ευρώ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 28.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 29.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 31.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 33.000 ευρώ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 38.000 ευρώ

Οι δυνητικά δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση, με σειρά προτεραιότητας ανάλογα το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, ενώ η κλήρωση αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.

Πού μπορείτε να δείτε μόνοι σας αν άνοιξαν οι αιτήσεις

Συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις οφείλουν να ελέγχουν οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους 2023” προκειμένου να ενημερωθούν για το πότε ακριβώς θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων.

Οι διευθύνσεις αυτές, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, είναι οι ακόλουθες:

mintour.gov.gr/nea
mintour.gov.gr/deltia-typoy,
www.ktpae.gr/νέα/ανακοινώσεις
vouchers.gov.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here