Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις που έλαβε τις τελευταίες ημέρες το θέμα της ενδεχόμενης μεταφοράς του 4ου Δημοτικού Σχολείου στο 6ο Δημοτικό, ζητήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού να εκφράσουμε δημόσια την θέση μας ως συνδυασμός.

Έτσι λοιπόν κάνουμε γνωστές τις προθέσεις, αλλά και τις απόψεις μας, οι οποίες έχουν ως εξής :

 Κάθε χρόνο οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς (λαμβάνοντας υπόψη και τις εισηγήσεις των σχολικών μονάδων) καλούνται να καταθέσουν προτάσεις για ιδρύσεις, συγχωνεύσεις, μεταβολές σχολικών μονάδων.

   Το 2020, σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης παρουσίασε  πρόταση  για το 4ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ουσιαστικά ζητούσε το κλείσιμο της Σχολικής μονάδας, επιθυμούσε επίσης να  γκρεμιστεί ότι υπάρχει στον αύλειο χώρο!!!!.Ως επιχειρήματα, εκτός της μετεγκατάστασης υπηρεσιών του Δήμου, λειτουργίας  Δημοτικού αναψυκτήριου κ.α ήταν η ανάδειξη του Μεντρεσέ και μέρους του  εκεί τείχους , με σκοπό, προφανώς, την  δήθεν τουριστική αξιοποίηση της πόλης.

   Πρέπει να τονίσουμε όμως εδώ, ότι στη θητεία του κ. Κορεντσίδη καμιά ενέργεια δεν έγινε για την ανάδειξη ή οτιδήποτε σχετικό για την προβολή των μνημείων αυτών. Ενδεχόμενα ο covid-19 να ευθύνεται και γι’αυτό!!!

    Πριν από λίγες μέρες το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, όταν ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς δήλωσε ότι συμφωνεί με την μετακίνηση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς στο 6ο Δημοτικό σχολείο, ενώ μετά από δύο μέρες, αιφνίδια, αναιρεί ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν συγχωνεύσεις σχολείων για το επόμενο σχολικό έτος!!!

   Αναρωτιόμαστε, όλοι εκείνοι οι οποίοι ανακινούν το όλο ζήτημα γιατί πραγματικά το κάνουν;  σκέφτηκαν ποτέ οι κύριοι του Δήμου, ιθύνοντες και συνεργαζόμενοι, τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους γονείς και τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου; Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει την χωροταξική κατανομή των σχολείων, θα δημιουργήσει ακόμη και κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή της Καλλιθέας. Τα βασικότερα όμως προβλήματα είναι το στρίμωγμα των μαθητών δύο σχολείων σε ένα, η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των μαθητών του 4ου από το μέρος που ήταν χρόνια εκεί, που έπαιζαν και που δέθηκαν με το σχολείο τους.

  Θα θέλαμε να καθησυχάσουμε τους γονείς και τους μαθητές. Τέτοιου είδους ενέργειες θα μας βρουν απέναντι, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές και το όραμα που έχουμε για τον Δήμο Καστοριάς.

 Εμείς θα προσέξουμε να δοθούν κίνητρα, ώστε να πάψει να φυλλορροεί ο τόπος, οι νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στην Καστοριά, να επενδύσουν στον τόπο μας, κάτω από προϋποθέσεις και κίνητρα και όχι να κλείνουμε σχολεία, γιατί, ως γνωστόν, όταν κλείνει ένα σχολείο , ανοίγει μια φυλακή.

Στόχος μας να μην κλείσει τίποτε στον Δήμο Καστοριάς, αντίθετα επιθυμούμε να ανοίξουμε τα παραθυρόφυλλα του  μυαλού μας, τα μάτια και τα αυτιά μας, μήπως και κάνουμε το αύριο καλύτερο απ’ το χθές…

Γιατί εμείς…..

και θέλουμε και μπορούμε!

Τρύφωνας Πολυγιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here