Σε τροχιά υλοποίησης η αποκατάσταση του αρχοντικού Χριστόπουλου

Τρία ακόμη έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4. 250.000 ευρώ υπέβαλε ο Δήμος Καστοριάς στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ΕΣΒΑΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή – υλοποίησή τους από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το ένα εξ αυτών, μάλιστα, είναι ένα εμβληματικό έργο και αφορά στην αποκατάσταση του Αρχοντικού Χριστόπουλου, που μετά την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, μπαίνει, πλέον, σε τροχιά υλοποίησης, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο συμπεριλαμβάνει σημειακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην περιοχή ΟΤΕ – ΔΕΗ – κόμβος Νταηλάκη, με στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και τον περιορισμό του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.

Η τρίτη παρέμβαση, προϋπολογισμού 2.400.000 ευρώ,  προβλέπει την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στην πόλη της Καστοριάς με φωτιστικά  τύπου LED. Το έργο θα συμβάλει στην περιβαλλοντική, ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του οδοφωτισμού στις γειτονιές της Καστοριάς και την εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας κατά 70%.

«Καταθέτοντας μία ακόμη σειρά προτάσεων στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, αλλά κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις υπηρεσίες του Δήμου που τα δύο τελευταία χρόνια εργάστηκαν σκληρά για να ολοκληρώσουν τις μελέτες και να «ωριμάσουν» όλα αυτά τα έργα που στόχο έχουν  την ουσιαστική ενίσχυση του Δήμου μας με υποδομές», δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έγκρισης και ένταξης των έργων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους.

Επιπλέον, μετά από τη μελέτη που συνέταξε και υπέβαλε ο Δήμος Καστοριάς στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 400.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στο εσωτερικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Καστοριάς, έργο το οποίο κρίνεται αναγκαίο, καθώς το οδικό δίκτυο παρουσιάζει πάρα πολλές φθορές, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here