Συνέντευξη για το τεράστιο θέμα που προέκυψε με τα ενεργειακά του Δήμου Άργους Ορεστικού και τον κίνδυνο να απενταχθούν από το ΕΣΠΑ οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των 18+1 κτιρίων, παραχώρησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας. Μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν πρόκειται να πάρει καμία πρωτοβουλία για το ζήτημα, εάν δεν πάει στο πολιτικό του γραφείο ο δήμαρχος τους Άργους Ορεστικού να του ζητήσει, όπως άλλωστε κάνει τόσος άλλος κόσμος!

«Την ευθύνη δεν θα την έχει η κυβέρνηση και σε καμία περίπτωση ο τοπικός βουλευτής αν η ΕΕ ζητήσει πίσω την χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ για τα 19 φωτοβολταϊκά που εγκατέστησε στα δημόσια κτίριά του ο δήμος Άργους-Ορεστικού αλλά ο φορέας που δαπάνησε τα χρήματα (δηλ. ο δήμος) και δεν έφτασε ως το τέλος είπε ο βουλευτής ο κ. Τζηκαλάγιας.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι  δεν πρόκειται να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος «αν δεν μου γίνει ενημέρωση στο γραφείο όπως οφείλουν κάνουν. Όσοι δεν το κάνουν δεν τηρούν την θεσμικότητά τους, δεν τηρούν την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Δεν γίνεται να δίνουμε λύσεις από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ή από τα ερτζιανά χωρίς πρώτα να επικοινωνούμε μεταξύ μας», σημείωσε.

Όπως είπε «από το 2009 που εκλέχτηκα βουλευτής δεν ήταν κανένας από τους νυν δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες στην ενεργό πολιτική. Επομένως, όπως και να το πάρει κάνεις, αν και δεν έχει σημασία η αρχαιότητα, από τη θέση του βουλευτή, οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες για να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους να απευθύνονται σε μένα όταν έχουν δυσκολίες για να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here