«Πολύ ισχυρό» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, το επιχείρημα της Τουρκίας, υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που πέρασαν χθες στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Μιλώντας στο Mega, εξήγησε μάλιστα ότι το χαρακτηρίζει ισχυρό καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας.

Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε πως αυτό που θα γίνει αυτή τη στιγμή είναι να εξεταστεί το αίτημα χορήγησης ασύλου σε πρώτο βαθμό, σε δεύτερο βαθμό και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος έκδοσης. «H υπόθεση τους είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, που εξετάζουν το θέμα από νομική άποψη και σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα» επισήμανε.

Μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας δεν εμπλέκεται στο θέμα της παράδοσης του τουρκικού ελικοπτέρου. Η επικοινωνία γίνεται ανάμεσα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το αντίστοιχο τουρκικό Υπουργείο, μέσω της διπλωματικής οδού.

topontiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here