Η Ελέντη Τσιαρκατζή, η πρώτη Καστοριανή δότρια μυελού των οστών βραβεύτηκε από τον σύλλογο «Φλόγα» Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες και το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή, ενώ, στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν η Αθηνά και η Αγγελίνα Δίτσιου.

Ο σύλλογος «Φλόγα» Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες και το ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή (Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστήμιο Πατρών) πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, εκπροσώπων της Εκκλησίας και της Πολιτείας, Ακαδημαϊκών, καθώς και του Προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εθελοντών Δοτών, μια πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς αυτής ήταν οι αθέατοι ήρωες που δημιούργησαν «γέφυρα ζωής» με ένα μοναδικό και σπάνιο υλικό: την αγάπη. Οι 58 δότες μυελού των οστών, ανάμεσα τους και η δική μας Ελένη Τσιαρκατζή, η πρώτη δότρια μυελού των οστών από τον νομό μας. Ισάριθμα παιδία, φιλοξενούμενα στον ξενώνα της Φλόγας, πρόσφεραν στους εθελοντές ως συμβολικά δώρα τις ζωγραφιές τους, για να τους ευχαριστήσουν για την τεράστια προσφορά τους. Σημειωτέον, ότι όλοι όσοι προσέρχονταν στο χώρο της εκδήλωσης ελάμβαναν ένα μικρό φακό για να φωτίσουν τους εθελοντές δότες μυελού των οστών στη σκηνή, κυρίως, όμως, την πράξη τους.

Η συγκίνηση όλων όμως έφτασε στο αποκορύφωμα όταν ο κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, διευθυντής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο και Διευθυντής του ΚΕΔΜΟΠ, κάλεσε 4 λήπτες (ανάμεσα τους και ένα 4χρονο παιδάκι), νικητές της ζωής, να συναντήσουν μετά από 2 χρόνια, όπως ορίζει η νομοθεσία, τους δικούς τους ήρωες. Τους ανθρώπους εκείνους με τους οποίους, τώρα πια, είναι συγγενείς εξ’ αίματος.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον κο Σπυριδωνίδη έγινε και για τους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Αργολίδας και Αχαΐας, ως τους πιο δραστήριους νομούς της χώρας στην προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Γι αυτό, ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και οι κυρίες Αγγελίνα και Αθηνά Δίτσιου, οι οποίες πριν από περίπου 2 χρόνια ξεκίνησαν τις δράσεις «ΦΤΥΣΕ για κάτι που αξίζει και κάνε τη ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ», καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών και να δώσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την πρώτη δότρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here