Οι άνεργοι-ωφελούμενοι της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας, θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν για πρώτη φορά με το κύρος των  Ελληνικών Πανεπιστημίων. Πρόκειται για επιδοτούμενα προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης των ανέργων-ωφελουμένων διάρκειας 50-200 ωρών, που οδηγούν σε απόκτηση «ψηφιακών» και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% επί του συνόλου των ωρών κάθε προγράμματος (στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας)  και με τη μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση), που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη και έως 30% ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Oι ωφελούμενοι του Μητρώου ωφελουμένων B΄ φάσης μπορούν ήδη να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που εμφανίζεται στον ωφελούμενο, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας, κλπ.), με βάση τα ακαδημαϊκά προσόντα που έχει ο ίδιος δηλώσει, με ηλεκτρονική δήλωση εδώΣτο σημείο αυτό μπορεί να επιλεγεί ένα από τα  11 επιμορφωτικά προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Γ’ φάση της δράσης μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους εδώ

Κάθε ωφελούμενος που  θα ολοκληρώσει με επιτυχία το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης που επέλεξε και αποκτήσει την Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων που ακολουθεί και προσφέρεται δωρεάν, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 200 ωρών φτάνει στα 1.000 ευρώ. Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει με επιτυχία την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης για να λάβει το σύνολο του επιδόματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2385055008 τις ώρες 08:00 – 12:00 π.μ. Πληροφορίες μπορούν επίσης να δοθούν στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: [email protected] καθώς και από την επίσημη ιστοσελίδα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στη διεύθυνση https://kedivim.uowm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here