Ο Δήμος Νεστορίου από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ψυχραιμία το θέμα του κορωνοϊού, προβαίνοντας σε ενημερώσεις προς τους δημότες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και τηρώντας τα μέτρα που υποδεικνύονται από τους δημόσιους φορείς υγείας.

Προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του COVID- 19 (κορωνοϊός)  ο Δήμος  αποφάσισε  την εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:

  1. Να απολυμανθούν προληπτικά οι σχολικές μονάδες (Παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσιο, Λύκειο ) κατά το διάστημα που αυτές θα παραμείνουν κλειστές.
  2. Να απολυμαίνονται διαρκώς με συμβατικά μέσα όλοι οι χώροι των δημοτικών καταστημάτων και ιδιαίτερα οι μεταλλικές επιφάνειες και εφόσον απαιτηθεί να ακολουθήσουν κανονικές απολυμάνσεις.
  3. Να δοθούν οδηγίες προς τους δημότες να μην προσέρχονται στον Δήμο, εφόσον αυτό δεν είναι απαραιτήτως αναγκαίο και για οποιοδήποτε έγγραφο που χρειάζονται να επικοινωνούν τηλεφωνικά, με fax ή e-mail με τον Δήμο και να τους αποστέλλονται ταχυδρομικά. Τρόποι επικοινωνίας : Τηλ: 2467031204, Fax: 2467031242, E-mail: [email protected]

4.. Να αποφευχθούν το επόμενο κρίσιμο διάστημα οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις στον Δήμο από όλους τους φορείς.

5.. Να αποφεύγονται εντός του Δήμου όλες οι χειραψίες αλλά και να φροντίσουν οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν τις χειραψίες στις κοινωνικές τους συναναστροφές .

  1. Να μένουν επίσης οι εργαζόμενοι του Δήμου στο σπίτι τους με τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.
  2. Εκφράστηκε επίσης προβληματισμός για τον τρόπο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από δω και πέρα και οι αποφάσεις θα ληφθούν στην συνέχεια.
  3. Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα διακόψει τις επισκέψεις στα σπίτια των ωφελούμενων για τις επόμενες μέρες ,για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Τέλος ο Δήμος παρακαλεί τους δημότες να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που δίνει ο ΕΟΔΥ προκειμένου να προστατευτεί η Δημόσια Υγεία και στον Δήμο μας.

«Καλούμε για μια ακόμα φορά τους δημότες να επιδείξουν ιδιαίτερη υπευθυνότητα σε θέματα ατομικής υγιεινής, καθαριότητας των χώρων και αερισμού αυτών, αλλά και να προστατεύουν άτομα του περιβάλλοντος τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» τονίζει ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Γραφείο Τύπου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here