Το χρυσό βραβείο (Gold Award) στον τομέα Εκπαίδευση στην κατηγορία Βέλτιστη μαθησιακή Εμπειρία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα βραβεία Education Leaders 2018, για το πρόγραμμα «Το Γνωστικό Συμπεριφορικό Μαθησιακό Δράμα πηγαίνει σχολείο».

Ουσιαστικά  το «Γνωστικό Συμπεριφορικό Δραμα» είναι μια καινοτόμος-πρωτοποριακό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την δόκτωρ Χάρις Καρνέζη. Το ονόμασα και Μαθησιακό γιατί προσθέτω μέσα στις αποστολές διδακτικούς στόχους τόσο στη γλώσσα όσο και στα μαθηματικά,ανάλογα πάντα με αυτό που θέλω να μάθει το κάθε παιδί.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες αλλά και να ξεπεράσουν προσωπικές δυσκολίες όπως φοβίες, άγχη, στερεοτυπίες, αντίσταση στην αλλαγή και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν βιωματικά σε συναρπαστικές ιστορίες και να ξεπεράσουν μια σειρά δοκιμασίες. Οι δοκιμασίες αυτές στοχεύουν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών και να τα παροτρύνουν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να δημιουργήσουν φιλίες και να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, όπως η αντίληψη και η έκφραση των συναισθημάτων τους, η αντίληψη της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, η ενσυναίσθηση, η ικανότητα να ακούνε τον συνομιλητή τους, να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε μια συζήτηση.

Όπως, άλλωστε, αναφέρει η σελίδα του διαγωνισμού, τον οποίον διοργάνωσε ο οργανισμός Boussiass Comiounications: «Προσωπικότητες και σημαίνοντα στελέχη από τον χώρο της εκπαίδευσης και την πολιτεία, εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημοσίων φορέων από όλες τις βαθμίδες, διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι, θα παρευρεθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για να γιορτάσουν την απονομή των Education Leaders Awards powered by RDC Informatics, του θεσμού που αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της Εκπαίδευσης»!

Δείτε τη βράβευση της Βιβής Αντωνίου από το 50:00 λεπτό και μετά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here