Για τις εξελίξεις στην πανεπιστημιακή Παιδεία ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα Ανώτατα Ιδρύματα, την σύσκεψη της Παρασκευής υπό τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – κολέγια, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, ο βουλευτής Καστοριάς με τη ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Άλλωστε λίγο μετά τη συνέντευξη στον Antennes 93.6, ο βουλευτής με δελτίο Τύπου ενημέρωσε πως είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για την Ανώτατη Παιδεία, Άγγελο Συρίγο.

όπως αναφέρει ο ίδιος: «Μιλήσαμε μέσω Skype και με διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Του έθεσα και του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους οι Καστοριανοί δεν εγκατέλειψαν το όνειρο της ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής. Του περιέγραψα τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολυαναμενόμενη από εμάς Σχολή, βρέθηκε απρόσμενα στα Ιωάννινα. Έδειξε να κατανοεί πως ο αρχιτεκτονικός και πολιτισμικός μας πλούτος χρειάζονταν την ύπαρξή της για την συντήρηση και ανάδειξή του. Ο Υφυπουργός δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα μου απαντήσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here