Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση παρακάτω:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Αναγκαιότητα μετακίνησης Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καστοριάς

Το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καστοριάς (ΕΕΕΕΚ) λειτουργεί από το 2002 και στεγάζεται στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ο ρόλος και η αποστολή του είναι σημαντικός, αλλά δεν επιτρέπεται μία δομή που παρέχει εκπαίδευση να στεγάζεται μέσα σε χώρο που παρέχει υγεία και αποκατάσταση.

Είναι γνωστό πως με χρηματοδότηση από ετών από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς βρέθηκε, βελτιώθηκε και υποδείχθηκε ως κατάλληλος χώρος το παλαιό πέτρινο Δημοτικό Σχολείο στο Μανιάκι του Δήμου Καστοριάς, στο οποίο η μετακίνηση  του ΕΕΕΕΚ δεν έγινε έως τώρα για αδικαιολόγητες αιτιάσεις. Έτσι συνεχίζεται το παράδοξο φαινόμενο μαθητές με διάφορες αναπηρίες να εκπαιδεύονται μέσα και δίπλα σε περιβάλλον που έχει άλλη αποστολή.

Ερωτάται η κ. Υπουργός

  1. Αναγνωρίζετε την αναγκαιότητα παροχής Παιδείας από ένα σχολείο κοντά στην κοινωνία της καθημερινότητας;
  2. Σκοπεύετε να μεριμνήσετε ώστε σύντομα το σχολείο ΕΕΕΕΚ Καστοριάς να μετακινηθεί στον αρμόζοντα με την αποστολή του χώρο, αποδεσμεύοντας ταυτόχρονα τον χώρο που καταλαμβάνει για χρήση από το ΚΕΦΙΑΠ ως δομή αποκατάστασης σε 24ωρη βάση;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ζήσης Τζηκαλάγιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here