Να μια καλή ερώτηση που μπορεί να προκαλέσει μια ακόμα «μάχη» Ολυμπιακών Διαστάσεων: Ποιο είναι το κ??λύτερο λογότυπο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων;

Ο θρυλικός graphic designer/δημιουργός του I♥NY και πολλών ακόμα εμβληματικών logos Milton Glaser κλήθηκε να απαντήσει με ειλικρίνεια στην σχετική ερώτηση που του έγινε από το AIGA.

Επιχειρήσαμε να επιλέξουμε μερικά από τα χειρότερα και τα καλύτερα σήματα των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τον Milton Glaser. Πού βρίσκεται η Αθήνα;

Ατλάντα – 1996

«Αφού μας δίνει την εντύπωση μιας αρχαίας κολόνας που στηρίζει φλογισμένα αστέρια, η τελική αίσθηση που αφήνει είναι πως είναι λιγότερο έξυπνο από όσο θα ήθελε να είναι.»

Βαθμολογία: 60%

Lillehammer – Χειμώνας  1994

«Είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε τη λευκή αρχιτεκτονική εικόνα στο μπλε κουτί, εκτός αν δείχνει κάποιο στάδιο…»

Βαθμολογία: 70%

Barcelona –Καλοκαίρι 1992

«Οι τρεις γραμμές που απεικονίζουν μια ανθρώπινη φιγούρα έχουν μια καλή αναλογία κλίμακας με τις λέξεις «Barcelona 92» και τους 5 κύκλους«

Βαθμολογία: 85%

Tokyo – Καλοκαίρι 1964

«Άψογα επιμελημένο και χωρίς να προκαλεί σύγχυση. Τα κομμάτια ταιριάζουν.»

Βαθμολογία: 92%

Helsinki – Καλοκαίρι 1952

«Αυτή η παράξενη αντίθεση ανάμεσα στο κτήριο και τα δακτυλίδια μένει στο μυαλό. Καταφέρνει να είναι σαφές. Ο συνδυασμός λευκού και μπλε είναι ευχάριστος.»

Βαθμολογία: 40%

Los Angeles – Καλοκαίρι 1932

«Μια οπτική καταστροφή:  Το να συνδυάσεις τα δακτυλίδια, μαζί με φύλλα δάφνης, μαζί με την αμερικάνικη σημαία είναι απίθανο!»

Βαθμολογία: 25%

Και η Αθήνα;

Aθήνα – Καλοκαίρι 2004

«Το κλαδί ελιάς που συμβολίζει τους αγώνες, απεικονίζεται με τρόπο φρέσκο και απροσδόκητο. Επειδή μοιάζει με εταιρικό logo, νιώθουμε μεγαλύτερη ταύτιση μαζί του. Το μπλε συμβολίζει τους Αγώνες και την Αθήνα ταυτόχρονα.»

Βαθμολογία:90%

Το λογότυπο δημιούργησε η Ροδάνθη Σεντουκα / Red Design Consultants.

Ρίο– Καλοκαίρι 2016

«Μια φρέσκια και σύγχρονη παρουσίαση. Η εικόνα των αθλητών που κρατά ο ένας το χέρι του άλλου συνδυάζεται τέλεια με τα υπόλοιπα στοιχεί. Μοιάζει με καινοτομία.»

Βαθμολογία: 85%

 Δείτε εδώ όλη την αξιολόγηση του Milton Glaser.

Πηγή: rise.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here