Απεργία εργαζομένων της FIAT για τη μεταγραφή Ρονάλντο στη Γιουβέντους

Τριήμερη απεργία προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της Fiat λόγω της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους, στην οποία είναι μεγαλομέτοχος η αυτοκινητοβιομηχανία. Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εταιρεία ότι δαπανά εκατομμύρια ευρώ για έναν παίχτη, την ώρα που οι ίδιοι δεν έχουν λάβει εδώ και 10 χρόνια καμία αύξηση.
Απεργία τριών ημερών προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat. Αφορμή αποτέλεσε η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους, στην οποία είναι μεγαλομέτοχος η ίδια εταιρεία που διοικεί την αυτοκινητοβιομηχανία.
Η μεταφορά του ποδοσφαιριστή στην Ιταλία θα κοστίσει 120 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά το ποσό που θα δαπανηθεί από την ομάδα εκτιμάται στα 220 εκατομμύρια ευρώ.
Μηχανικός της Fiat δήλωσε ότι «πρώτα ο Ιγκουαΐν, τώρα ο Ρονάλντο, πραγματικά ντροπή. Οι εργαζόμενοι της FIAT έχουν δέκα χρόνια να πάρουν αύξηση. Με τα χρήματα του μισθού του Κριστιάνο, παίρνουμε όλοι από 200€ αύξηση το μήνα. Η FCA δαπανεί 126 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε χορηγίες και τα 26,5 πάνε στη Γιουβέντους».
Στην ανακοίνωση των εργαζομένων της εταιρείας αναφέρεται ότι «αντιμέτωποι με τόση ενοχή δεν μπορούμε από το να προχωρήσουμε σε απεργία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρεία αποφασίσει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;».
Επιπλέον, τονίζεται ότι «είμαστε όλοι εξαρτημένοι από το ίδιο αφεντικό, αλλά σε αυτήν την στιγμή τεράστιας κοινωνικής δυσκολίας, αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας.

Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει σε μοντέλα αυτοκινήτων που διασφαλίζουν το μέλλον των χιλιάδων ανθρώπων και όχι μόνο σε έναν άνθρωπο. Προτιμούν τον κόσμο του παιχνιδιού, την διασκέδαση για οτιδήποτε άλλο. Για τους λόγους που περιγράφονται ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης κηρύσσει απεργία από την Κυριακή (22:00) 15 Ιουλίου μέχρι την Τρίτη (06:00), 17 Ιουλίου 2018».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here