«Καινοφανές νομικό μόρφωμα» χαρακτηρίζει την δημιουργία λεσχών για καπνιστές η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σημειώνοντας ότι πρόκειται για «απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος {…} με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων».

Στην ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προειδοποιεί όσους προχωρήσουν σε τέτοιου είδους κινήσεις θα τύχουν ενδελεχών και κατά προτεραιότητα ελέγχων για τις συνθήκες «ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας τους».

Η δημιουργία λεσχών για καπνιστές αποτελεί πρωτοβουλία του πανελλήνιου σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ).

Το σωματείο υποστηρίζει ότι τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα μετατροπής μέρους των χώρων τους σε λέσχες κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές έχοντας προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να εξασφαλιστεί αυτή η δυνατότητα.

Στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΚΕΔΙ, μάλιστα, υπάρχει ειδική ανάρτηση με οδηγίες προς τους ενδιαφερόμενους για το πώς θα μπορέσουν να δημιουργήσουν λέσχες καπνιζόντων.

H ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχει ως εξής:

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here