O Δημήτρης Κοσμίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας μίλησε στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» στην ΕΡΤ 3 για τις επαφές του στις Βρυξέλες. «Θέλουμε να δείξουμε στους Έλληνες ευρωβουλευτές και όχι μόνο ότι υπάρχει η γούνα ως φυσικό, ποιοτικό προϊόν σε αντίθεση με τα υποκατάστατά της που είναι φτιαγμένα με πλαστικό».

Στόχος της ομοσπονδίας είναι να αναδείξει την ανακυκλώσιμη, βιοδιασπώμενη οικολογική γούνα και να μπει στο μέλλον στις απαγορεύσεις του πλαστικού η συνθετική γούνα που κατασκευάζεται από πλαστικό. Εξάλλου από το βήμα της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα το ζήτημα της διαχείρισης των πλαστικών μπήκε πολύ υψηλά στην ατζέντα. Υπάρχουν μελέτες της Ομοσπονδίας προς αυτή την κατεύθυνση για να ισχυροποιηθεί η εν λόγω πρόταση.

Όλα αυτά όταν οι εξαγωγές από 450 εκ πριν από πέντε περίπου χρόνια έχουν πάθει καθίζηση και για το 2019 έπεσαν στα 60 μόλις εκ .Τα δέρματα είναι φτηνά και η γούνα είναι είδος πολυτελείας αναφέρει ο Δημήτρης Κοσμίδης.

Στην αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες ήταν η Μαρία Αντωνίου, επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here